Tanovićeva ‘Smrt u Sarajevu’ okupila velik broj ljubitelja domaćeg filma

Projekcijom filmova u natjecateljskom programu, makedonskog kandidata za Oscara filma ‘Oslobođenje Skopja’ redatelja Danila Šerbedžije i ‘Smrt u Sarajevu’ bh. kandidata za Oscara, Danisa Tanovića, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača,  obilježena je treća večer Mostar Film Festivala.

Uz igrani film, prikazan je i zanimljiv dokumentarac o umjetniku Žarku Lauševiću, redateljice Branke Bešević Gajić, naziva ‘Lauš’. U studentskom programu prikazana su tri kratka filma, dok je one najmanje zabavljao ‘Duh u močvari’, Branka Ištvančića.

U ‘Filmskim razgovorima’ ugostili smo ‘Oskarovce’, protagoniste filma ‘Dnevnik Mašinovođe’, redatelja Miloša Radovića i mladog glumca Petra Koraća te redatelja ‘Oslobođenja Skopja’, Danila Šerbedžiju i glumicu Silviju Stojanovsku.

Ni treću večer na Mostar Film Festivalu, odnosno u službenom festivalskom Golden Pubu, nije izostalo odlične zabave. Kao lijep uvod u nedjeljnu projekciju dokumentarca ‘No smoking in Sarajevo’, zabavljao nas je bend Zabranjeno pušenje.

Bogat filmski program spreman je i za nedjelju 27. studenog, kad će uz filmove u dječjem, studentskom i dokumentarnom programu bit prikazan i igrani film u natjecateljskom programu ‘Ne gledaj mi u pijat’.