MOFF pali svjetla pozornice – Predstavljen program 11. izdanja  Mostar Film Festivala

Danas je u Maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača  u Mostaru  predstavljeno 11. izdanje  Mostar Film Festivala – Festivala filmske glume koji će se održati od 16. do 22. studenoga 2017. godine.

Ravnatelj Festivala Slaven Knezović predstavio je sve bitne informacije festivalske organizacije te se osvrnuo na povijest i značaj festivala. Izrazio je zadovoljstvo iznimno jakim izdanjem ovogodišnjeg 11. Mostar Film Festivala te naglasilo kako festivalske pripreme ulaze u završnicu i idu prema planu.

O svemu što nas čeka na ovogodišnjem festivalu govorila je umjetnička direktorica Festivala Maja Knezović Lasić. Kazala je da će u natjecateljskom programu MOFF-a biti prikazano devet filmova iz kojih će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta. „Riječ je o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije te o filmovima koji se bave PTSP-om, društvu u tranziciji, ratnim zločinima, nezadovoljnim tinejdžerima…“, dodala je Knezović Lasić.

Osim natjecateljskog dijela, u kojem će stručni žiri birati najbolja glumačka ostvarenja u filmovima iz regije, publici u Mostaru će se od 16. do 22. studenog prikazati i studentski, dokumentarni, međunarodni program te obiteljski vikend, koje je predstavio izvršni producent Festivala Ognjen Džinić.

Međunarodni program 11. Mostar Film Festivala pod nazivom „Between The Rivers“ donosi osam ostvarenja koja na različite načine propituju ljudske sudbine ispričane na zanimljiv način i uz inovativan redateljski pristup.

Regionalna dokumentarna izdanja koja će biti prikazana na Mostar Film Festivalu predstavit će priče o humanitarnoj udruzi, nesretnim sudbinama i spletovima nesretnih okolnosti, minulim vremenima i nekim novim istinama. Odabranih šest dokumentaraca predstavit će autore iz BiH, Srbije i Hrvatske.

Dječiji program donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma „Ričard roda“ i igranog filma „Anka“. Riječ je o ostvarenjima koja će zasigurno pronaći mjesto u srcima najmlađih, kao i onih malo starijih koji još nisu zaboravili na dijete u sebi.

Ispred generalnog pokrovitelja festivala HT Eroneta, medijima se obratila i Misijana Brkić-Milinković, koja je istaknula zadovoljstvo činjenicom da je upravo HT Eronet prepoznao kvalitetu i značaj jednog ovakvog festivala te da je riječ o suradnji koja već traje, i nada se, kako će trajati i rasti i u sljedećim godinama.

U cilju promocije edukativnog dijela filmske umjetnosti, Brkić-Milinković je istaknula zastupljenost studentskog filma i mladih autora. U suradnji s akademijama, kao festival koji za cilj ima promociju filmske glume i glumačkog poziva, studentskim programom !hej studenti se želi doprinijeti afirmaciji mladih 

Ovogodišnji Festival podržala su brojne državne institucije te komercijalna poduzeća, zahvaljujući kojima Festival nastavlja živjeti, razvijati se i prerastati u tradiciju.

Na koncu organizacijski odbor Festivala poručuje: „11. izdanje MOFF će zasigurno biti najbolje, najveće i najkvalitetnije izdanje Festivala do sada, na radost svih zaljubljenika u filmsku umjetnost i onih koji će to s nama postati. Ne propustite biti dio filmske čarolije. Dobrodošli!“