11. MOFF: Dječiji program u okviru Obiteljskog vikenda donosi zabavu za mališane

Ovogodišnji Dječiji program 11. Mostar Film Festivala donosi nam Obiteljski vikend sa projekcijama animiranog filma „Ričard roda“ i igranog filma „Anka“. Riječ je o ostvarenjima koja će zasigurno pronaći mjesto u srcima najmlađih, kao i onih malo starijih koji još nisu zaboravili na dijete u sebi. Filmovi će igrati u dva termina u subotu i nedjelju i to prema rasporedu „Ričard roda“ 18. studenog u 12 sati i 19. studenog u 14 sati, dok je igrani film „Anka“ na repertoaru 18. studenog u terminu od 14 sati i 19. studenog u terminu od 12 sati.

RIČARD RODA

Tinejdžera Ričarda odgajile su rode pošto je od rođenja ostao siroče, pa sada ovaj tinejdžer misli da je jedan od njih. Međutim, kad dođe vrijeme za migraciju u Afriku, njegova porodica roda je primorana da mu otkrije pravi identitet i da ga ostavi za sobom u šumi, pošto on nije ptica selica i ne bi podnio put. Odlučan da dokaže da ipak jeste roda, Ričard sam kreće na putešestvije prema jugu. Međutim, samo uz pomoć Olge, ekcentrične sove koja ima imaginarnog druga, i papagaja diskopjevača po imenu Kiki, on ima šansu da stigne na cilj i nauči da prihvati sebe kakav jeste.

Animirani film „Ričard roda“ je sinkroniziran na hrvatski jezik.

ANKA

Dječija bajka smještena u ruralni krajolik srednje Europe početkom prošloga stoljeća. Anka je djevojčica iz sirotišta koju posvaja bogata rođakinja. Nedugo nakon Ankinog dolaska otmjena rođakinja pokazuje drugo lice, te razočarana i utučena Anka bježi želeći se vratiti u sirotište. Put je vodi do ciglane u dubini šume, gdje pronalazi privremeni dom među radnicima grube vanjštine, ali toplih srca. Ondje biva bajkovit svijet šumskih bića koja vide samo djeca bujne mašte.

Igrani film „Anka“ je režirao Dejan Aćimović po scenariju Tatjane Aćimović.