Dodatna projekcija filma “Žaba“ u srijedu 22. studenog

Obavještavamo zainteresiranu javnost da će zbog velikog interesovanja direkcija 11. Mostar Film Festivala organizirati dodatnu projekciju filma “Žaba“ iz ovogodišnjeg Natjecateljskog programa u srijedu 22. studenog u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

Riječ je o dugometražnom prvjencu redatelja Elmira Jukića u kojem su glavne uloge ostvarili Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka i Moamer Kasumović.

Zeko (Hadžihafizbegović), brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu (Seksan) i prijatelja Švabu (Tuka) na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija (Kasumović), mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.