11. MOFF: Nagrađeni mladi filmski autori – Želimo doprinjeti afirmaciji mladih u filmskoj industriji

Tijekom 11. Mostar Film Festivala, u suradnji s regionalnim Akademijama, studenti su imali priliku gledati filmove svojih kolega, a najbolji su danas bili i nagrađeni.

Ekipa festivala je, u suradnji s generalnim pokroviteljem HT Eronet, za prva tri najbolja filma uručila bogate nagrade i mobilne telefone. Ravnatelj festivala Slaven Knezović je zahvalio studentima koji su došli s Akademija iz BiH, Hrvatske, Crne Gore I Srbije. “Nadam se da ste uživali uz naš festivalski program, te da ćemo se opet vidjeti u Gradu na Neretvi”.

Rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Eronet-a Misijana Brkić-Milinković je izrazila nadu da ćemo na idućim festivalima imati čast gledati i filmove mladih redatelja u natjecateljskom dijelu programa.

Nagradu za prvo mjesto osvojila je ekipa Novog Sada i to redateljica Milana Nikić za film “24 sata”. Drugo mjesto je zauzela zagrebačka ekipa i to Judita Gamulin za film “Cvijeće”, dok je na trećem mjestu ekipa iz Beograda, redateljica Tamara Todorović za film “Glad”.

Organizatori festivala su naglasili važnost suradnje s Akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom. “Kao rastući festival koji za cilj ima promociju regionalne filmske umjetnosti sa naznakom na važnost glumačkog poziva, želimo doprinjeti što boljem razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije”, zaključili su.