Svečanom dodjelom nagrada ugašena svjetla na pozornici 11. MOFF-a
Proglašenjem pobjednika svečano je završio 11. Mostar Film Festival, festival filmske glume. Nakon sedam festivalskih dana i 40 filmova iz 25 zemalja, nagrade za najbolje glavne uloge, popularno “Stablo ljubavi” otišle su u ruke Mirjane Karanović i Emira Hadžihafizbegovića.
 
Žiri natjecateljskog programa u sastavu: predsjednik žirija bh. producent Almir Šahinović, hrvatski glumac Stjepan Perić, direktor festivala u Nišu Dejan Dabić i mladi hrvatski reditelj Ivan Leo Lemo proglasili su najbolja glumačka ostvarenja natjecateljskog dijela programa.
 
Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Mirjana Karanović za ulogu u filmu “Rekvijem za gospođu J”, dok je nagrada za najbolju mušku ulogu otišla Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu u filmu “Žaba”.
 
Nagrada za epizodnu mušku ulogu otišla je mostarskom glumcu Ivi Krešiću za ulogu u filmu “Mrtve ribe”, a epizodna ženska uloga otišla je u ruke beogradske glumice Hane Selimović za ulogu u filmu “Ime:Dobrica, Prezime:Nepoznato”. Nagradu za najboljeg debitanta žiri je dodijelio ansamblu makedonskog filma “Kad dan nije imao ime”.
 
Žiri Međunarodnog programa nagradu za najbolji film konkurenciji “Between The Rivers” dodijelio je filmu “Rajski apartmen”. To je koprodukcija između Nizozemske, Švedske i Bugarske i nizozemski kandidat za Oskara.
 
Maja Knezović Lasić, umjetnička direktorica festivala nije krila zadovoljstvo urađenim, posebno jer je festival u odnosu na prošlu godinu narastao za dva programa i u svakom pogledu postao međunarodni.
 
“Ove godine smo narasli u svakom pogledu i mislim da smo u Mostar donijeli dašak filmske umjetnosti te oduševili Mostarce sa svim festivalskim programima. Izuzetno smo ponosni na laureate za životno djelo, sjajnog hrvatskog redatelja i glumca Antuna Vrdoljaka i velikog crnogorskog glumca Žarka Lauševića”, kazala je Knezović Lasić.
 
Monika Ćubela, glasnogovornica festivala zahvalila je svim sudionicima, čestitala nagrađenima i posebno zahvalila sugrađanima, koji su prepoznali značaj ove manifestacije.
 
“Ponosni smo na ono što je postao naš festival, na njegov međunarodni karakter, a nama preostaje da iduće godine idemo još smjelije i hrabrije”, kazala je za kraj Ćubela.