Dječji filmovi „Zlogonja“ i „Hotel Transylvania: Summer Vacation“ na Mostar film festivalu

Dječji program 12. Mostar Film Festivala donosi obiteljski vikend s projekcijama animiranog filma „Hotel Transylvania: Summer Vacation“ i igranog filma „Zlogonje“. Riječ je o avanturističkim filmovima koji će zasigurno pronaći mjesto u srcima najmlađih, kao i onih malo starijih koji još nisu zaboravili na dijete u sebi.
Debitantski film Zlogonje reditelja Raška Miljkovića donosi toplu prijateljsku priču o dječaku Jovanu i djevojčici Milici. Jovan je desetogodišnjak čiji je život uvjetovan stanjem sa kojim je rođen i misli da ga svi ostali vide samo na taj način. Kroz svoju maštu Jovan bježi u svijet fantazija gdje je slobodan uraditi sve i biti tko god poželi. Nenadano u njegov razred stiže nova učenica Milica. Milica malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povrjeđivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju vjeruje da je vještica i da ga je začarala. Kako će se njihova avantura završiti i hoće li osloboditi Miličinog oca pogledajte 1.12. (subota) u 14 sati.
Za sve ljubitelje ljetnih avantura Mostar film festival donosi treći nastavak animiranog filma Hotel Transylvania: Summer Vacation redatelja Genndy Tartakovsky. U ovom nastavku pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta dok kreću na obiteljski odmor, na luksuzno krstarenje. Čudovišta se na kruzeru fantastično zabavljaju uživajući u svim sadržajima koji im kruzer nudi, od različitih sportskih aktivnosti do fenomenalne i ukusne hrane do egzotičnih ekskurzija. No odmor se pretvara u noćnu moru kada Mavis shvati da je Drakula pao na šarm tajnovite kapetanice Ericke koja skriva opasnu tajnu koja bi mogla uništiti sva čudovišta. Koja je to tajna koja bi mogla uništiti savršen odmor ovih čudovišta? Projekcija filma će se održati 2.12. (nedjelja) u 12 sati.