Masterclass radionice: Filmski stručnjaci o filmskoj industriji

U subotu 1. prosinca bit će održane dvije MASTERCLASS radionice, a kao predavači će biti Anila Gajević i Stanislav Babić.
Anila Gajević rođena je u Sarajevu 1979. gdje je diplomirala Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu. Od 1998. godine radi kao novinar i urednik za kulturu u vodećim bh. medijima kao što su Federalna televizija i “Dnevni avaz” gdje je provela šest posljednjih godina novinarske karijere. Godine 2008. osnovala je „Zonu“, prvu casting i talent agenciju u BiH koja je danas postala respektabilna agencija u jugoistočnoj Europi i šire. Dobitnica je nagrade „Lady Boss“ Udruženja poduzetnica BiH. Prestižni časopis „Screen International“ uvrstio ju je prošle godine u vodeće lidere u filmskoj industriji (izbor „Future Leaders: Agents“), a ove godine postala je članicom Europske filmske akademije. Predavanje počinje u 10 sati.
Stanislav Babić rođen je u Zagrebu 1945. Nakon studija ekonomije na zagrebačkom sveučilištu od 1970. do 1989. je radio kao direktor predstavničkih tijela programa marketinga za TV Beograd, Titograd i Prištinu u SR Hrvatskoj. 1990. u Beču osniva svoju produkcijsku kuću “Vestaco G.M.B.H.”, a 2001. U Zagrebu osniva TELEFILM d.o.o. Osim marketinških filmova producirao je dokumentarne i igrane filmove. Babićevo predavanje je dva sata kasnije, odnosno s početkom u 12 sati.

Dan kasnije, 2. prosinca predavanje će održati Zvonimir Rumboldt.

Zvonimir Rumboldt je hrvatski filmski, televizijski i kazališni redatelj, scenarist i autor dokumentarnih filmova. Snimio je dugometražni film Lavanderman – istina ili mit?; kratkometražni film Rom kom, te dokumentarni film Pola stoljeća diska. Redatelj je i splitske epizode dokumentarnog filma Varoški amarcord. Predavanje započinje u 12 sati.
Vrijedi napomenuti kako je ulaz slobodan za sve one koji žele čuti nešto više od ljudi koji su zaista stručnjaci u onome što rade, a to je film.