Nagrađivani glazbeni dokumentarci na Mostar Film Festivalu

U sklopu ovogodišnjeg programa MOFF, festival u gostima Dok’n’Ritam predstavit
će nagrađivane dokumentarne filmove „Zarobljeno vreme“ i „Charlatan Magnifique“.

Danas je na programu prvi film kojim se predstavlja festival glazbenog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam, film „Zarobljeno vreme”, autora Milana Nikodijevića – dobitnik je glavne nagrade stručnog žirija na festivalu „Dok’n’Ritam“, koji je održan od 6. do 10. lipnja u Beogradu.

Riječ je o filmu o legendarnom Petru Peci Popoviću, jednom od najautoritativnijih i napopularnijih poznavatelja rock’n’rolla u bivšoj Jugoslaviji. Film, s vremenske distance govori o glazbi i kulturi zemlje koja više ne postoji, a u njemu se pojavljuju proslavljeni glazbenici, Goran Bregović, Srđan Gojković Gile, Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi drugih projekcija još jednog nagrađivanog dokumentarca 3. Festivala muzičkog dokumentarnog filma „Dok’n’Ritam“.

1.12. u 19 h bit će prikazan Film „Charlatan Magnifique“, autorice Maje Pavlin, koji je dobitnik specijalnog priznanja u međunarodnom programu festivala. Dokumentarac je u potpunosti posvećen popularnom regionalnom glazbeniku Robertu Pešutu Magnificu, koji ove godine nastupa na Demofestu. Ovo ostvarenje će povesti gledatelje kroz bogatu karijeru svestranog umjetnika iz Slovenije, od kraja 80-ih pa sve do današnjeg dana i postizanja svjetskog uspjeha.
Nakon projekcije, publika će imati priliku razgovarati s gošćama MOFF-a, rediteljicom Majom Pavlin i Sandrom Rančić, koja je osnivač i umjetnička direktorica jedinog festivala muzičkog dokumentarnog filma u Srbij.

Ideja festivala „Dok’n’Ritam“, koji je ove godine održan po 3. put, jeste afirmacija žanra, učenje povijesti pop kulture i glazbe kroz zabavan sadržaj.