Velika zainteresiranost za projekciju filma „Južni vetar“

Trećega dana, 29. studenoga, Mostar film festival prikazuje dokumentarni film „Sestre Čuljak“, te natjecateljske filmove “Zaspanka za vojnike“ i “ Južni vetar“.

„Južni vetar“ je srpski film producentskih kuća Režim, Art Vista i Arhangel studios, redatelja Miloša Avramovića, po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića. Film je premijerno prikazan 25. kolovoza 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu gdje je osvojio 4 nagrade, a MOFF donosi projekciju filma u 20 sati u velikoj dvorani HD herceg Stjepana Kosače. Zbog velike zainteresiranosti, film će se reprizirati u subotu, 1. prosinca u 22 sata.
Film govori o životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Postoji bezbroj verzija na koji droga, najteža bolest suvremenog društva, može utjecati na živote ljudi, kako onih izravno vezanih za nju, kriminalaca i ovisnika, tako i onih koji igrom slučaja bivaju upleteni u ovu „igru“. Film „Južni vetar“ želi ispričati jednu od ovih verzija.
Film redatelja Predraga Antonijevića „Zaspanka za vojnike“ je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svjetskom ratu koji su kao i stotine tisuća drugih učinili da slava srpske vojske postane besmrtna. Film možete pogledati u 22 sata u velikoj dvorani HD herceg Stjepana Kosače.

Dokumentarac „Sestre Čuljak“ donosi zanimljivu priču o sestrama Draženki i Šimi Čuljak, koje su u siječnju 1985. krenule pješice iz sela Bogodol prema Širokom Brijegu, jer im nije stigao autobus za Mostar. Po velikom snijegu, ne poznavajući dovoljno put, upale su u duboku rupu gdje su provele sedam noći i osam dana bez hrane i pića na temperaturama koje su preko noći dosezale i do strašnih -27 Celzijevih stupnjeva. Film se prikazuje od 19 sati u maloj dvorani HD herceg Stjepana Kosače.