Počinje “Obiteljski vikend”

Tijekom petog dana Mostar film festivala  (1. prosinca) na rasporedu je pet filmova. Naglasak je na „Obiteljskom vikendu“ tako da u podne  program otvara Hotel Transylvania 3: Summer vacation .

U trećem nastavku ovog animiranog hita pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta dok kreću na obiteljski odmor, na luksuzno krstarenje, kako bi se Drakula mogao odmoriti od pružanja odmora drugima. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju. Čudovišta se na kruzeru fantastično zabavljaju uživajući u svim sadržajima koji im kruzer nudi, od različitih sportskih aktivnosti do fenomenalne i preukusne hrane do egzotičnih ekskurzija. No odmor se pretvara u noćnu moru kada Mavis shvati da je Drakula pao na šarm tajnovite kapetanice Ericke koja skriva opasnu tajnu koja bi mogla uništiti sva čudovišta.

Od 14:00 možete pogledati igrani film za djecu, „Zlogonje“. Ovo je debitantski film  redatelja Raška Miljkovića. Srpsku premijeru film je imao u okviru prvog festivala „Dunav film Fest – Smederevo 2018.

Zlogonje je priča o desetogodišnjem Jovanu koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Stidljiv, samosvjesan i bez mnogo prijatelja, on u svojoj mašti često bježi u svijet gde je  superheroj koji se bori protiv kriminala i koji nije ograničen vlastitim tijelom. Jovanov svijet se iznenada mijenja kada u njegovo odjeljenje stiže nova učenica Milica. Ona vjeruje da je njena maćeha vještica koja je začarala njenog oca i uvlači Jovana u avanturu kako bi joj pomogao da oslobodi oca čarolije. Film je zabavna avantura koja priča priču o snazi dječje volje i ljepoti maštanja, koji pomažu da se prebrode problemi stvarnog svijeta.

 

U večernjem dijelu programa od 19 sati možete pogledati film redateljice Maje Pavlin,  „Charlatan Magnifique“ Charlatan Magnifique je smiješna mješavina sjajnih glazbenih, spontanih i komičnih situacija, kao i komentari Magnifica i glavnih likova u životu i karijeri. To je portret slovenskog glazbenika sa srpskim korijenima i svjetskom slavom. Film je dobitnik nagrade za najbolji film domaće (srpske) natjecateljske selekcije na Festivalu glazbeno dokumentarnog filma Dok’n’Ritam u Beogradu.

 

Film privlači Magnificoovu bogatu, šarenu i uspješnu karijeru koja je započela krajem 80-ih. Tijekom solo karijere snimio je mnoge hitove poput 24000 baci, Kdo je čefur, Halo, gospodična, Silvija i još mnogo toga. Pjesma Hir Aj Kam Hir Aj Go donijela mu je međunarodni uspjeh i glazbeni ugovor s multinacionalnom izdavačkom kućom Sony zvučni zapis za film Montevideo, Bog te video je dobio hvalospjev u Srbiji.

 

U 20:00 pogledajte film „Operacija zajebancija“ redatelja Ivana Mitova.
Smiješna komedija sadrži tragičnu priču u kojoj Karamfilov ima dvije uloge: Big Guy i Little Guy. Big je vezan za mafiju i tajne službe. Little je nezaposlena učiteljica, koja je stisnuta i zarobljena sustavom koji zaustavlja grijanje i električnu energiju, ima svoj dom ispražnjen od strane izvršitelja i koriste ga kao alat u igri.

Zbog velike zainteresiranosti po drugi puta se prikazuje film „Južni vetar“ koji je na rasporedu u 22 sata.

Južni vetar“ je srpski film producentskih kuća Režim, Art Vista i Arhangel studios, redatelja Miloša Avramovića, po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.
Film govori o životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Postoji bezbroj verzija na koji droga, najteža bolest suvremenog društva, može utjecati na živote ljudi, kako onih izravno vezanih za nju, kriminalaca i ovisnika, tako i onih koji igrom slučaja bivaju upleteni u ovu „igru“. Film „Južni vetar“ želi ispričati jednu od ovih verzija.