Svjetska premijera filma ‘Duran’ na Mostar film festivalu

Na Mostar film festivalu u nedjelju, 2. prosinca, u 18 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače bit će prikazan dugometražni igrani film “Duran” redatelja Faruka Sokolovića.

“Duran” je priča o stvarnosti bosanskohercegovačkog društva, o zaboravljenim radnicima i seljacima, o napuštenim generacijama koji u pedesetim godinama ostaju bez posla, o snovima, ljubavi i prijateljstvu, zločinu i kazni…  Zasnovan je na istinitoj priči koju igraju istiniti akteri i fikciji vrlo bliskoj stvarnosti. Ovako ispričana priča predstavlja omaž crnom valu jugoslovenskog filma.

Ovo je treći igrani film realiziran u neovisnoj produkciji “Mebius Filma” iz Sarajeva. Autor iza sebe ima brojne igrane tv projekte: Provincija u pozadini (1984.), Inat (1988.), da bi ’90-ih počeo prvi u BiH snimati igrane filmove u neovisnoj produkciji Majstori mraka (1990.), Tunel (1999.) i Mliječni put (2000.).   Autor je i producent prvih igranih TV serijala: Sarajevske priče (1990.), nakon rata (Viza za budućnost, Crna hronika, Pečat). Posljednjih godina u kinima smo imali priliku gledati angažirane televizijske dokumentarne filmove “Novi život”, “Nema ali”, “Makedonac” u kojima je redatelj možda najavio filmsku priču koju će publika imati priliku pogledati u nedjelju na Mostar film festivalu.