Večeras dodjele nagrada i svečano zatvaranje 12. Mostar film festivala

Dodjelom nagrada najboljim glumcima, u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača svečano će biti zatvoren 12. Mostar Film Festival-Festival filmske glume natjecateljskog karaktera u gradu na Neretvi. Svečanost se održava večeras, 3. prosinca od 20:30h.

Ove godine, u natjecateljskom su programu prikazana filmska ostvrenja iz svih zemalja regije, od Slovenije, preko Hrvatske i Srbije, do BiH, Bugarske i Makedonije. Žiri natjecateljskog programa će birati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja sporedna ženska i muška uloga te najbolji debitant. 

Nagrađenima će se uručiti nagrade Stablo ljubavi, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, a nagradu će im uručiti ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 12. MOFF-a donijet će stručni žiri kojeg su činili Miro Barnjak, filmski, kazališni i televizijski glumac i producent nagrađivanog filma „Živi i mrtvi“,  Jelena Jovanova, prva glumica naših prostora koja se pojavila u hollywoodskoj produkciji i Branka Bešević Gajić, srpska režiserka, scenaristkinja i producentica.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi: Sam samcat, Comic Sans, Za ona dobra stara vremena, Južni vetar, Zaspanka za vojnike, Agape, Meso, Osmi povjerenik, Operacija zajebancija, Tajni sastojak, Družinica i Duran.

Uz natjecateljski, na MOFF-u su ove godine prikazani i filmovi u dokumentarnom programu “Docuspectre”, dječiji “Obiteljski vikend”, studentski program te retrospektiva.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih Akademija.

Inače, 12. MOFF je počeo 27. studenoga, a traje do večeras, kada će biti upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada te zahvalnica medijskim pokroviteljima.