Mostar film festival u novom ruhu: Autokino dolazi u Grad na Neretvi

14. izdanje Mostar film festivala, na radost svih ljubitelja sedme umjetnosti održat će se od četvrtka, 1. do utorka, 6. listopada, ovaj put u nešto drugačijem, atraktivnijem izdanju.

„Iako je pandemija koronavirusa znatno utjecala na događanja u svijetu i pri tome donijela mnoge izmjene u funkcioniranju i radu, odlučili smo održati dugogodišnju tradiciju i našim filmoljupcima najbolja odabrana filmska ostvarenja prikazati na bijelome platnu, u nešto drugačijem izdanju“, poručili su iz organizacijskoga tima.

MOFF ove godine u Grad na Neretvi donosi autokino, novu atrakciju koja će, pored svog zanimljivog aspekta koji Mostarci do sada nisu imali priliku uživati, donijeti i najvišu epidemiološku sigurnost te poštivanje svih propisanih mjera. Posjetitelji neće morati izlaziti iz svoga automobila, sami će birati svoje društvo, a za svaki slučaj bit će osigurana i dezinfekcijska sredstva.

Festival će ove godine biti predstavljen kroz pet programa – Natjecateljski, internacionalni Between the Rivers, Dokumentarni, Studentski, te Retrospektivu. Natjecateljski i internacionalni dio programa bit će predstavljen u formi autokina na platou mostarskog Sajma gospodarstva (Rodoč bb), gdje postoji kapacitet za oko 350 automobila. Ostatak programa bit će prikazan u velikom amfiteatru Sveučilišta u Mostaru, uz poštivanje mjera socijalne udaljenosti. U suradnji s Akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom putem ONLINE platforme održat će se i Masterclass radionice i Filmski razgovori.

Uz poštivanje mjera udaljenosti, ali i ograničenim brojem uzvanika, 3. i 4. listopada bit će održana i velika festivalska Balkan Cinema Meetenig konferencija, u dvorani hotela Mostar.