Udružuju se MOFF i TFF: Filmovima i zajedničkim snagama obojimo društveno sivilo  izazvano pandemijom

Udružuju se MOFF i TFF: Filmovima i zajedničkim snagama obojimo društveno sivilo izazvano pandemijom

Četrnaesti Mostar film festival ove će se godine publici predstaviti u suradnji s Tuzla film festivalom.

Tuzla film festival je godišnja kulturna manifestacija – festival koji devetu godinu nastavlja trend rastućeg regionalnog festivala. Cilj TFF-a je da pored estetskog i umjetničkog doživljaja, stvori i klimu pogodnu za razvoj filmskog poslovanja. Prvi TFF ugledao je svjetlo dana 2012. godine, a već je u prvim koracima imao potporu renomiranih glumaca, redatelja, producenata, te ljudi iz festivalskog svijeta sa prostora bivše Jugoslavije.

Zadovoljstvo nam je da ćemo s jednim ovakvim festivalom udružiti snage i time predstaviti bogatiji program oba festivala, a sve u želji da našim posjetiteljima ponudimo najbolje regionalne filmove i odličnu zabavu, unatoč korona pandemiji“, priopćili su organizatori MOFF-a.

Iako je pandemija promijenila oblik održavanja festivala, na koji su posjetitelji godinama navikli, organizatori nisu odustali od tradicije. Odvažili su se filmoljupcima ponuditi novu atrakciju, koja će obojiti društveno sivilo izazvano koronavirusom.

Tako će svi posjetitelji Mostar film festivala imati priliku gledati najbolja regionalna filmska ostvarenja u AUTO KINU, s dragim ljudima i na sigurnome. Filmoljupci koji ne budu u prilici nazočiti ovakvom festivalskom okruženju, filmove će moći gledati putem ONLINE platforme Tuzla film festivala.

Festivali će publici donijeti isti program, vješto odabran zajedničkim snagama. Cilj je i ove godine sadržaje filmova približiti gledateljima, tako da će se vezati za teme o životnim problemima, ljubavi, strahu, velikim emocijama i stvarnim ljudskim sudbinama.

„Svatko će se moći pronaći u bar jednoj filmskoj tematici. Bilo to u autokinu, ili od kuće putem interneta, vjerujemo da će svi uživati u odabranim i ponuđenim filmovima“, kažu organizatori.

Podsjećamo, film „Mater“, emotivna dalmatinska priča o narušenom obiteljskom odnosu redatelja Jure Pavlovića otvorit će petodnevne festivale u petak, 16. listopada.