Novo na festivalu – Kratki program! Boxcar i Bugarski san na bijelom platnu

Novo na festivalu – Kratki program! Boxcar i Bugarski san na bijelom platnu

Mostar film festival ove godine donosi novi Kratki program, filmske novitete iz Nizozemske i Hrvatske. „Iako je riječ o kratkim filmskim ostvarenjima, sigurni smo da će posjetitelji biti oduševljeni radnjom felmova, glumom i produkcijom“, poručili su organizatori.

U ponedjeljak, 19. listopada donosimo prvi film Kratkoga programa od 14:45h u velikom amfiteatru Sveučilišta u Mostaru – Boxcar.

Budući da nisu mogli zajedno nazočiti plesu u njihovom selu, Nick i Gregory odlučuju potražiti utočište u napuštenom vagonu. Tamo će morati pronaći odgovor na to jedno pitanje: ‘što bi se dogodilo da su zajedno išli na ples?’ Pitanje je koje će njihov odnos staviti na kušnju.

Zadnjega dana festivala, u utorak, 20. listopada od 13:30h imate priliku gledati Bugarski san, drugo filmsko ostvarenja kratkog dijela programa. Film će biti prikazan u amfiteatru mostarskog Sveučilišta.

Petra, poput mnogih drugih građana starije dobi u Njemačkoj, prima strašno malu naknadu za prijevremenu mirovinu. Nakon što plati stanarinu i režije, ostane joj otprilike 100 eura na mjesec za hranu i druge troškove, od čega jedva preživljava u tako skupom gradu kao što je Hamburg. No Petra odbija prihvatiti takve okolnosti – ona pripada novoj generaciji “seniora” koja smatra da život ne prestaje starenjem. Na prijevremenu mirovinu gleda tek kao na početak novog poglavlja u životu, pa odlučuje ostaviti sve za sobom i preseliti se u Istočnu Europu.

Ulaz na sve projekcije u amfiteatru mostarskog Sveučilišta, pa tako i na projekcije filmova Kratkog programa je SLOBODAN. Filmovi će se prikazati uz potpuno pridržavanje epidemioloških mjera, kao i mjere socijalne udaljenosti posjetitelja.