F20, Koncentriši se baba i Moj jutarnji smeh večeras u auto kinu

F20, Koncentriši se baba i Moj jutarnji smeh večeras u auto kinu

Nastavlja se mostarska atrakcija auto kina na platou mostarskog Sajma gospodarstva u Rodoču gdje filmoljupce večeras očekuju tri filmska ostvarenja od 19h, 21h i 23h – „F20“, „Koncentriši se baba“ i „Moj jutarnji smeh“.

F20 (Arsen Antoan Ostojić), govori o ljubavi i zlu. Radnja se zbiva na ljeto, uz tulumarenje na Zrću gdje se rađa nova ljubav i sve kreće po zlu. Naslov filma F20 predstavlja dijagnozu za psihički poremećaj i daje naslutiti da ovo nije još jedan tipični hrvatski film. Ovaj fantastični triler s novom, mladom glumačkom postavom dokaz je kako hrvatski film može konkurirati trilerima koje nam svakodnevno serviraju iz inozemstva.

Od 21 sat posjetitelji će uživati uz film koji je već oduševio bosanskohercegovačku publiku – Koncentriši se baba (Pjer Žalica). Radnja filma događa se u travnju 1992. godine. Mnogobrojna obitelj koja je razbacana po cijeloj bivšoj Jugoslaviji, okuplja se u Sarajevu oko groba stare majke. Baba nije dobro, ali se prognoza liječnika da je njena smrt pitanje minuta, pretvara u sate, te na kraju i u dane. Počinju spletke, prevare i trvenja oko nasljedstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike obiteljske kuće u Sarajevu. Baba i posljednjim uzdasima svojski sudjeluje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Intrige i spletkarenje na štetu jedne od sestara ovoj obitelji su važnije od jasnih, zastrašujućih znakova nadolazeće kataklizme. Kada je na kraju prevara otkrivena, bilo je već kasno.

Posljednji film prikazan večeras bit će Moj jutarnji smeh (Marko Đorđević) od 23 sata. Ova regionalna komedija očaja nudi zabavan i prisan prikaz čitave jedne generacije obilježene krizom odrastanja i nemogućnošću napuštanja roditeljskoga gnijezda.

Cijena ulaznice je 10 KM po automobilu i vrijedi za sve filmove. Ulaznicu možete kupiti u hotelu Mostar od 16 do 18 sati ili na licu mjesta prilikom ulaska u kino.