U obilasku Vinariji Nuić – Budite dio MOFF-a i probajte vrhunske kapljice grožđa

U obilasku Vinariji Nuić – Budite dio MOFF-a i probajte vrhunske kapljice grožđa

Organizacijski tim Mostar film festivala i ove je godine prihvatio poziv jednog od ponosnih sponzora festivala „Vinogradi Nuić“ na obilazak hercegovačke vinarije i kušanje vrhunskih sorta vina koje proizvode već godinama – Blatina, Trnjak, Žilavka, Prateće sorte žilavke – Bena i Krkošija, Plavac mali, Pošip, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Touriga Nacional, Syrah, Alicate Boushet.

Vinogradi Nuić smješteni su u jugozapadnom dijelu Hercegovine, u mjestu Crnopod, između Međugorja i Ljubuškog, gdje se ponajviše uzgajaju autohtone sorte Žilavka i Blatina. Vinogradi se prostiru na području od 35 ha, savršenih za uzgoj vinove loze, i to zahvaljujući hercegovačkoj krševitoj crvenici, nadmorskoj visini, ekspoziciji, te blagoj zimi i sunčanim ljetima.

Prije dvadesetak godina na mjestu današnjih hektara vinograda bio je samo goli krš, kamen, makija, trnje i san Josipa Nuića za uzgojem najboljeg vinograda u Hercegovini.

Prilikom posjeta uvjerili smo se da se dugogodišnji naporan trud i rad isplati. Vinogradi danas ne bi bili ono što jesu da svake godine ne ulažu po nekoliko stotina tisuća eura u opremu, kaže nam vlasnik. Danas iznad vinarije Josip ostvaruje još jedan san i gradi svoj restoran, mjesto na kojem će se nalaziti najsuvremenija kušaonica s najljepšim pogledom na vinograde u Hercegovini.

Unatoč pandemijskom stanju, jedni su od rijetkih kojima posao nije bio ugrožen niti je proizvodnja opala, jer su stvorili prepoznatljiv brend koji je uvijek poželjan, kako u BiH, tako i više zemalja svijeta.

Naš organizacijski tim proveo je ugodno poslijepodne u prelijepim i osunčanim vinogradima, gledajući najljepše prizore uz meki okus kapljica grožđa na usnama. Isto možete osjetiti i sami, dragi posjetitelji Mostar film festivala. Pronađite svoj letak vinarije Nuić u auto kinu i osvojite besplatan obilazak vinarije i kušanje najboljih sorti vina.

Vidimo se u auto kinu!