Branka Bešević Gajić: „Teško je biti u ulozi žirija, jer ove godine gledamo izvrsne glumce“

Branka Bešević Gajić: „Teško je biti u ulozi žirija, jer ove godine gledamo izvrsne glumce“

Dokumentarni film „Svedočanstva“ redateljice Branke Bešević Gajić imao je svjetsku premijeru na 14. izdanju Mostar film festivala.

Film je dokumentarno-istraživački film koji se bazira na stvarnim relevantnim svjedočanstvima vjernika koji posećuju kultnu svetinju manastir Tumane, koji se nalazi u golubačkoj dolini na samoj dolini istoimenog potoka, 12km udaljen od Golupca, posvećen je Svetom arhangelu Gavrilu, a njegovo osnivanje vezuje se za Miloša Obilića, za ime manastira vezano je nekoliko predanja za Miloša Obilića, proslavljenog kosovskog junaka.

https://www.youtube.com/watch?v=f9ZWYs4mJe8&feature=youtu.be

Bešević Gajić je tijekom festivala održala i Masterclass radionicu, filmske razgovore sa studentima Akademija iz Cetinja, Tuzle, Banja Luke, Zagreba i Novog Sada o temi „Filmska režija u digitalnom mediju“.

Svakako da su radionice održane uživo produktivnije, kreativnije i bolje, ali sretni smo što smo ih uspjeli održati i online s obzirom na pandemiju korona virusa. Lijepo je vidjeti neke nove ideje, koje omogućuju sigurnost u ovakvim vremenima, kao što je auto kino“, kaže Bešević Gajić.

Naša gošća je ove godine također imala jedan važan zadatak, zajedno sa svojim kolegama Mirom Barnjakom i Anilom Gajević odabrati najbolje muške i ženske uloge u filmovima Natjecateljskog dijela programa.

Zanimljivo je da u deset igranih filmova Natjecteljskog programa imamo osam glavnih ženskih uloga. Težak je zadatak pred nama, jer imamo priliku gledati izuzetne glumce i talente. Neće biti lako odabrati najbolje“, dodaje Bešević Gajić.