Dan svjetskih premijera i noć zatvaranja festivala

Dan svjetskih premijera i noć zatvaranja festivala

Pozivamo Vas na svečano zatvaranje 14. Mostar film festivala, večeras u  19 sati na platou mostarskog Sajma gospodarstva u Rodoču, gdje će stručni žiri Miro Barnjak, Anila Gajević i Branka Bešević Gajić dodijeliti tradicionalnu nagradu festivala Stablo ljubavi najboljim glavnim muškim i ženskim glumcima, kao i najboljem debitantu ovogodišnjeg festivala. Predviđena su i kratka obraćanja ravnatelja Slavena Knezovića i organizacijskoga tima.

Nakon uručenja nagrada na velikom ekranu bit će prikazani filmovi „Mare“ (19h), „Pinocchio“ (21h), ali i svjetska premijera filma „Australijanac“ (23h) redatelja Faruka Sokolovića.

„Australijanac“ je priča i emocija koju nose mnogi koji su tijekom rata otišli iz svog doma, grada, zemlje i osjećali sve veću čežnju za suncem svoga neba.

Tijekom današnjeg dana, Mostar film festival donosi i svjetsku premijeru filma „Svedočanstva“ redateljice Branke Bešević Gajić u amfiteatru mostarskog Sveučilišta od 12:30h.

Film „Svedočanstva“ je dokumentarno-istraživački film koji se bazira na stvarnim relevantnim svjedočanstvima vjernika koji posjećuju kultnu svetinju manastir Tumane, koji se nalazi u golubačkoj dolini na samoj dolini istoimenog potoka, 12km udaljen od Golupca. Posvećen je Svetom arhangelu Gavrilu, a njegovo osnivanje vezuje se za Miloša Obilića.

Sve projekcije današnjeg dana i njihov raspored možete pronaći na službenoj stranici festivala www.moff.ba .