Svečano zatvoren 14. MOFF – Slaven Knezović: „Pandemija nas nije ugrozila“

Svečano zatvoren 14. MOFF – Slaven Knezović: „Pandemija nas nije ugrozila“

Dodjelom nagrada “Stablo ljubavi” za najbolja glumačka ostvarenja Natjecateljskog dijela programa, na platou mostarskog Sajma gospodarstva u Rodoču, svečano je zatvoren 14. Mostar Film Festival.

Žiri natjecateljskog dijela programa, kojega su činili Miro Barnjak, Anila Gajević i Branka Bešević Gajić, izabrao je najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, zatim najbolju sporednu žensku i mušku ulogu te najboljeg debitanta, a nagrađenima su uručene nagrade “Stablo ljubavi”, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu ovogodišnjeg Mostar Film Festivala osvojio je Goran Bogdan za ulogu u filmu “Otac”, dok je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala Mariji Škaričić za glumu u filmu “Mare”.

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljena je Jadranki Đokić za ulogu u filmu “Koncentriši se baba”, a za mušku sporednu ulogu nagrađen je Boris Isaković za glumu u filmu “Otac”.

Najboljim debitantom ove je godine proglašen Lazar Dragojević za ulogu u filmu “Odvedi me negdje gdje je lijepo”.

https://www.youtube.com/watch?v=kee2DTyjapM&feature=youtu.be

Ravnatelj Festivala Slaven Knezović kazao je kako je zadovoljan posjećenošću MOFF-a, iako je ove godine festival bio u znatno drugačijem izdanju zbog pandemije koronavirusa – posjetiteljima je omogućeno autokino.

Publika je zadovoljna autokinom, što se pokazalo velikom zainteresiranošću. Izgleda da je to jedini način da više ljudi na jednom mjestu može uživati u filmskim ostvarenjima za vrijeme pandemije“, istaknuo je Knezović dodavši kako je pandemija na neki način poražena i nije ugrozila postojanje festivala.

Ravnatelj je izrazio nadu da će se svi idući festivali održavati u normalnim uvjetima.

Organizatori su filmoljupcima odlučiti pokloniti i besplatnu noć filma u auto kinu, u srijedu 21. listopada u 19 i 21 sat. Ulaz je slobodan za sve, a prikazat će se filmovi „Indexi“ i „F 20“.

Četrnaesto izdanje MOFF-a započelo je 16. listopada projekcijom filma “Mater”, a završilo dodjelom nagrada i projekcijom filmova “Mare”, “Pinocchio” i svjetskom premijerom filma “Australijanac”, redatelja Faruka Sokolovića.