Istaknuti redatelji i glumci voditelji Masterclass radionica

Mostar film festival i ove godine donosi Masterclass radionice koje će održati Dejan Aćimović, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Jasmin Duraković.

U suradnji s Akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom, kao rastući festival koji za cilj ima promociju regionalne filmske umjetnosti sa naznakom na važnost glumačkog poziva, cilj je doprinijeti što boljem razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije.

Većina radionica će zbog pandemije Covid-19 biti održana u online formatu, dok će sa studentima Akademija filmskih umjetnosti iz regije trodnevnu radionicu uživo održati Dejan Aćimović, poznati redatelj i glumac. Masterclass radionica „Gluma pred kamerom“ s Dejanom Aćimovićem počet će u subotu, 30. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu od 11 sati. Gosti ove radionice bit će glumci Ksenija Marinković i Goran Grgić.

Online Masterclass radionice održat će Anila Gajević, osnivačica prve talent i casting agencije „Zona“, Branka Bešević Gajić, nagrađivana filmska i televizijska redateljica te Jasmin Duraković, istaknuti redatelj i novinar.

Mišljenja smo da su Akademijama povjerene sve pedagoške i odgojne metode, kako bi konstantno pružali umjetničkoj sceni i zajednici potpuno educirane mlade autore i glumce, koji će voljeti posao kojim se bave, biti uspješni i u najboljem svjetlu predstavljati sredinu iz koje dolaze. Upravo iz tog razloga želimo sudjelovati u izgradnji bolje mreže poznanstava u regiji i nadamo se da ćemo u tome uspjeti – kazali su organozatori.

Podsjećamo, Mostar film festival svečano će biti otvoren 28. listopada u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u 18 sati filmom „Nebesa“. Ostale projekcije Natjecateljskog programa bit će prikazane u auto kinu u Rodoču, a otvorit će ga film „A bili smo vam dobri“ u 20 sati. Dokumentarni i studentski program prikazat će se u amfiteatru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.