Večeras počinje filmska atrakcija

Petnaesto izdanje Mostar film festivala – Festivala filmske glume (MOFF) počinje večeras projekcijom filma Srđana Dragojevića “Nebesa”, koji će se prikazati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača s početkom u 18 sati.

Po riječima glasnogovornice MOFF-a Monike Ćubela Savić, nakon toga program MOFF-a nastavlja se u auto-kino, na platou Sajma gospodarstva u Rodoču, gdje će pod otvorenim zvjezdanim nebom, kao i prošle godine, biti prikazani filmovi u natjecateljskom dijelu programa.

– Vjerujemo da se radi o najboljim regionalnim filmskim ostvarenjima koje ćemo i ovaj put za našu publiku prikazati na otvorenom zbog pandemije koronavirusa, ali i zbog prošlogodišnjeg iskustva koje je zaista bilo odlično. Naši posjetitelji su bili oduševljeni takvom formom prikazivanja filmova, jer je to nešto što se rijetko viđa u našem gradu – kazala je Ćubela Savić.

Ravnatelj MOFF-a Slaven Knezović kazao je kako mu je drago što može mostarskoj publici prikazati desetak vrijednih filmova koje vrijedi pogledati.

Pored natjecateljskog dijela programa planiran je i dokumentarni studentski program, kao i masterclass radionice koje će voditi Dejan Aćimović.

– Trudimo se biti svjetlo kinematografije, nekakav zamajac, barem ovdje u Hercegovini, i na tome ćemo ustrajati i u idućem razdoblju – poručio je Knezović.

Ovom prigodom Knezović je najavio i dva projekta kazališno-filmske udruge Oktavijan, koja su u realizaciji.

– Prvi je koprodukcija filma “Vampir s Miljacke”, redatelja Pave Marinkovića, koji se završava, a drugi je početak snimanja dugometražnog igranog filma “Božji gnjev”, redatelja Kristijana Milića i scenarista Josipa Mlakića – kazao je Knezović.