U auto kinu večeras dva ostvarenja: Kriminalistička drama i emotivna priča u kontekstu rata

Mostar film festival u Auto kinu večeras donosi film „Lihvar“ koji će biti prikazan u 20 sati i film „Te mračne noći“ u 22 sata.

„Lihvar“ je kriminalistična drama koja donosi priču o Mundiru, zelenašu koji je bivši bokser. On se drži svog kodeksa: Nitko mu nikada ne ostaje dužan i nikome nije dužan. Jedan dan u životu zelenaša u malom gradu u Srbiji kome se život okreće naglavačke zbog gluposti u trenutku kada je bio na korak do sna i jedna nesmotrenost ga dovodi u problem s policijom i kriminalcima. „Lihvar“ je uzbudljiva, ubjedljiva, stilizirana i potpuno zaokružena kvalitetna filmska priča Nemanje Ćeranića s izuzetnim glumcima, koja donosi svježinu i inovativnost potrebnu domaćem filmu.

„Te mračne noći“ bosanskohercegovački je film rađen u suradnji s Francuskom koji govori o ženi u kontekstu rata. Ovo je priča o ženi koja se bori da održi normalnost u ratnim okolnostima. Radnja je smještena u opkoljenom Sarajevu 1993. godine i prati dvadesetosmogodišnju Hašku, njenog osmogodišnjeg sina Denisa i veliku ljubav Elvira. Namjere redatelja François Lunela bile su prikazivanje gubitka nedužnosti i dubokog traga koji je ostavio, održavanje osjećaja normalnosti i ljudskosti u vremenu ludila te prikazivanje gorčine i istine. Želja mu je bila napraviti težak i autentičan film s novom generacijom glumaca.

Podsjećamo, ulaznica za film po automobilu iznosi 5KM, a dostupna je u hotelu Mostar od 15 do 18 sati i pola sata prije projekcije filma.