Komedija „Po tamburi“ i hit triler „Jedini izlaz“ u subotu na velikom platnu auto kina

Trećeg dana 15. Mostar film festivala auto kino donosi fantastičnu komediju Stanislava Tomića „Po tamburi“ koja će se prikazati od 20 sati, te hit-triler Darke Nikolića koji osvaja publiku širom regije „Jedini izlaz“ od 22 sata.

U filmu Stanislava Tomića u igri je okupljanje, tj. natjecanje tamburaških sastava na slavonskom glazbenom festivalu, manifestaciji nazvanoj “Po tamburi” pod vodstvom Branka Uvodića. Na festival vlakom (umjesto podzemnom) dolazi i tamburaški sastav Aveti ravnice čiji su članovi “dosad svirali samo mrtvima”/na sprovodima. Kad Aveti budu krivo optuženi za krađu atraktivne nagrade Zlatni kulen, daju se u bijeg prema rodnom selu kroz slavonska polja, dok im se za petama nalaze brojne tamburaške skupine.

U filmu „Jedini izlaz“ Anđelka Prpić glumi odvjetnicu Anu Kolar koju muči tragični događaj prije šest godina kad je njezin suprug, poznati beogradski odvjetnik Saša čija firma ima ured i u Hrvatskoj, izgubio život u požaru u noćnom klubu nazvanom “Jedini izlaz”, zajedno s desetak mladih ljudi, a ona u bijegu i padu izgubila sjećanje. Snimak kamere u klubu je misteriozno nedostupan, a kad Ana dobije otkrije da se njezin muž bavio davanjem novih identiteta, državljanstava i putovnica klijentima, bit će uvučena u “mrežu laži, ucjena i ubojstava” i otkriti obiteljske tajne iz prošlosti zajedno s inspektorom Dejanom Štrpcem (Ljubomir Bandović).

Ulaznice su dostupne u hotelu Mostar od 15 do 18 sati, te u auto kinu pola sata prije projekcije filma. Cijena ulaznice po automobilu iznosi 5KM.