Svečano proglašenje najboljih glumaca i filmovi „Vikend sa ćaletom“ i „Odluka“ zatvaraju 15. MOFF  u HNK Mostar

Svečano zatvaranje 15. Mostar film festivala održat će se u ponedjeljak, 1. studenoga od 19:30 sati na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Stručni žiri proglasit će tom prilikom najbolje glavne muške i ženske uloge, kao i najbolje sporedne te najboljeg debitanta kojima će uručiti tradicionalnu nagradu Mostar film festivala „Stablo ljubavi“, čuvenu repliku skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Žiri kojega čine Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić, Anila Gajević i Nedžad Ibrahimović najbolje uloge će birati iz deset filmova prikazanih u natjecateljskom dijelu programa.

Mostar film festival će potom u 20 sati zatvoriti film „Vikend sa ćaletom“, a u 22 sata bit će prikazan film „Odluka“ koji nije dio natjecateljskog programa jer je njegova redateljica Branka Bešević Gajić članica stručnog žirija. Cjelodnevni program bit će prikazan u HNK Mostar.

Emotivni film “Vikend sa ćaletom”, redatelja i scenariste Miroslava Momčilovića, osvojio je ranije brojne pozitivne kritike stručnjaka i publike. Autor gledanih i nagrađivanih filmova “Sedam i po”, “Čekaj me, ja sigurno neću doći”, “Smrt čoveka na Balkanu”, “Smrdljiva bajka”, u ovoj tužnoj komediji okupio je impresivnu glumačku ekipu koju predvodi Nenad Jezdić u ulozi glavnog junaka Kašike. Nakon saznanja da je teško bolestan i da mu je ostalo još nekoliko tjedana života, Milorad Mitrović Kašika, sredovječni beogradski kriminalac, poželi provesti vikend sa svojim otuđenim jedanaestogodišnjim sinom, kojega nije vidio pet godina.

Interaktivni film ‘Odluka’ prva je interaktivna psihološka drama o partnerskom nasilju koja ukazuje na važne probleme u našem društvu. U njoj gledatelj sam, na temelju glasanja, putem web platforme treba odlučiti o sudbini glavnih junaka.