Glumica Ksenija Marinković: Da bismo uspjeli moramo vjerovati u sebe…

Poznata hrvatska glumica kazališne i televizijske scene Ksenija Marinković bila je gošća 15. Mostar film festivala, kao i gostujuća predavačica glumcu i redatelju Dejanu Aćimoviću na Masterclas radionicama festivala.

Gostujući tom prilikom na Radioteleviziji Herceg-Bosne kazala je kako joj je uvijek zadovoljstvo biti u Mostaru jer tu iznova pronalazi ugodnu i lijepu atmosferu.

U svakom gradu kojega posjetim volim prošetati centrom i upitati prolaznike za neku preporuku u njihovom mjestu. Na takav način upoznam ljude i dinamiku grada – kazala je Marinković.

U razgovoru o njezinoj karijeri prisjetila se svojih početaka i kazala kako je u svakom glumcu pokušala naći njegovo najbolje i učiti od njega, jer u jednom trenutku svi daju sve od sebe. Dodala je kako je danas teško biti uspješan u filmskoj industriji jer je glumaca sve više, a sve manje kazališta i prilika.

Na 15. Mostar film festivalu predstavila se kroz film „Nebesa“ redatelja Srđana Dragojevića za kojega je kazala kako je čudestan redatelj koji ima svoj svijet drugima ugodan za rad. Govoreći o pandemiji koronavirusa kazala je kako je ovo vrijeme iskoristila na najbolji način. – Uspjela sam odmoriti, šetati, gledati filmove, čitati knjige i smatram da sam izvrsno iskoristila ovo teško vrijeme – kazala je glumica.

Zaključila je kako je za dobar uspjeh najvažnije raditi uporno i vrijedno, vjerovati u sebe i odmaknuti se od loših međuljudskih odnosa i nerazumijevanja.