U programu Between the Rivers prikazat ćemo 2 igrana filma na stranom jeziku, svijetske produkcije i vrhunskog kvaliteta

Ovogodišnji Between the Rivers program, koji Mostar Film Festival plasira među internacionalne filmske festivale, donosi dva ostvarenja iza kojih stoje oskarovci. Prvi je An officer and a Spy, historijska drama u režiji oskarovca Romana Polanskog. Drugi je najnovija adaptacija dječijeg klasika, filma Pinocchio, u kojem ćemo imati priliku gledati oskarovca Roberta Benigni-a koji ovaj put, za razliku od filma iz 2002. godine, ne glumi drvenog lutka  no njegovog oca Geppetto-a.

 

AN OFFICER AND A SPY/ Francuska, Italija / 2019. / 132min

Režija:  Roman Polanski
Scenarij: Robert Harris
Uloge: Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Gregory Gadebois

Kratki sinopsis:

Dana 5. siječnja 1895. godine kapetan Alfred Dreyfus, mladi časnik u usponu optužen je za špijuniranje za Njemačku i osuđen na doživotnu robiju koju će provesti na Vražjem otoku. Među svjedocima njegovog javnog poniženja nalazi se i Georges Picquart, upravo promaknut u zapovjednika jedinice vojne obavještajne službe koja je Dreyfusa i uhvatila. Međutim, nakon što Picquart otkrije da Nijemci i dalje dolaze do tajnih informacija, biva uvučen u opasan labirint prevare i korupcije koja ne prijeti samo njegovoj časti, već i samom životu.

PINOCCHIO/ Italija, Francuska / 2019. / 125min

Režija:  Matteo Garrone
Scenarij: Matteo Garrone
Uloge: Federico Ielapi, Roberto Begnini, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Marine Vacth

Kratki sinopsis:

Dugometražna igrana adaptacija klasične priče o drvenom lutku Pinokiju koji oživljava i uči biti čovjek.