Dječiji program 13. Mostar Film Festivala donosi donosi obiteljski vikend sa projekcijama  hrvatskog dječijeg igranog filma „Anka“ i igranog filma „Moj dida je pao s Marsa“. Riječ je o ostvarenjima koja će zasigurno pronaći mjesto u srcima najmlađih, kao i onih malo starijih koji još nisu zaboravili na dijete u sebi.

ANKA / Hrvatska / 2017. / 90min

Režija:  Dejan Aćimović
Scenarij: Tatjana Aćimović, Mato Lovrak 
Uloge:  Cvita Viljac, Eric Cantona, Anđela Ramljak

Kratki sinopsis
Radnja je smještena u Europu 20. stoljeća, djevojčicu Anku iz sirotišta posvaja bogata rođakinja. Anka razočarana rođakinjom bježi želeći se vratiti u sirotište, ali je put odvede do ciglane u šumskom okruženju. Ciglari gorštačke vanjštine, ali dobra srca smještaju je u sobu ciglara Brazilijanca koji je završio u zatvoru, također siročeta. Anka djevojčica bujne mašte u ciglani i njenom okruženju susreće se bajkovita šumska bića nevidljiva odraslima.

MOJ DIDA JE PAO S MARSA / Hrvatska / 2019. / 79min

Režija: Dražen Žarković, Marina Andree Škop
Scenarij: Miloš Krečković, Marko Manojlović
Uloge: Lana Hranjec, Nils Ole Oftebro, Petra Polnišova, Ozren Grabarić

Kratki sinopsis
U jednom trenu život djevojčice Une se sasvim preokrene kada njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, a tu je ostao njegov pilot, mali mrzovoljni robot. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.