Kratki program 14. Mostar Film Festivala donosi jedan kratki igrani i jedan kratki dokumentarni film

Najnoviji program mostarskog festivala je Kratki Program kojim donosimo novitete iz Nizozemske i Hrvatske. Mada kratki sigurni smo da ćete biti oduševljeni kako glumom, tako i produkcijom ovih ostvarenja.

 

BOXCAR/ Nizozemska / 2020. / 10min

Režija:  Coen Haver
Scenarij: Raymond van der Kaaij, Kirsi Saivosalmi, Germen Boelens.
Uloge: Fjodor Jozefzoon, Dylan Nieuwland

Kratki sinopsis:

Budući da nisu mogli zajedno prisustvovati plesu u njihovom selu, Nick i Gregory odlučuju potražiti utočište u napuštenom vagonu. Tamo će morati pronaći odgovor na to jedno pitanje: 'što bi se dogodilo da su zajedno išli na ples?' Pitanje je koje će njihov odnos staviti na kušnju.

BUGARSKI SAN/ Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija / 2020. / 52min

Režija:  Srđan Šarenac
Scenarij: Srđan Šarenac

Kratki sinopsis:

Petra, poput mnogih drugih građana starije dobi u Njemačkoj, prima strašno malu naknadu za prijevremenu mirovinu. Nakon što plati stanarinu i režije, ostane joj otprilike 100 eura na mjesec za hranu i druge troškove, od čega jedva preživljava u tako skupom gradu kao što je Hamburg. No Petra odbija prihvatiti takve okolnosti – ona pripada novoj generaciji "seniora" koja smatra da život ne prestaje starenjem. Na prijevremenu mirovinu gleda tek kao na početak novog poglavlja u životu, pa odlučuje ostaviti sve za sobom i preseliti se u Istočnu Europu.