Izbornik
Novosti
Kontakt

Konferencija na MOFF-u: Prošlost, sadašnjost, budućnost autorskog prava

29/11/2016
U okviru poslovne sekcije Mostar Film Festivala u Hotelu Mostar održana je konferencija "Organizacije za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava: prošlost, sadašnjost, budućnost" koju su uz podršku AGICOA, najveće svjetske organizacije za kolektivno prikupljanje prava i međunarodnog partnera ovogodišnjeg Festivala organizirali Udruženje Filmske Industrije BiH, APAW BiH i Institut za Intelektulano vlasništvo BiH.

Uz prisustvo svih vodećih ljudi iz telekomunikacijskih kompanija regije, udruženja za prikupljanje prava iz regije i državnih institucija koje su vezane uz ovu tematiku vodila se vrlo intenzivna rasprava po ovom pitanju i situaciji oko kolektivne naplate prava kako u BiH tako i u regiji.

Pored govornika iz Instituta za intelektualno vlasništvo BiH, te iz Udruženja Filmske industrije, prisutnima se izlaganjem obratio i generalni direktor AGICOA, gospodin Tom de Lange.

Konferencija je bila vrlo zanimljiva i želim istaknuti kako je bila korisna u smislu da su menadžeri pokazali kako je rasprava o autorskim pravima više nego dobro došla. Čast je biti uključen i potpomoći projekt koji obećava i želim im puno uspjeha", rekao je de Lange.


Sva prava pridržana © Mostar film festival 2016. This site is design and powered by GCR production.