U saradnji sa Akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom, kao rastući festival koji za cilj ima promociju regionalne filmske umjetnosti sa naznakom na važnost glumačkog poziva, želimo da doprinesemo što boljem razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije.
Mišljenja smo da su Akademijama povjerene sve pedagoške i odgojne metode, kako bi konstantno pružali umjetničkoj sceni i zajednici potpuno educirane mlade autore i glumce, koji će voljeti posao kojim se bave, biti uspješni i u najboljem svjetlu predstavljati sredinu iz koje dolaze. Upravo iz tog razloga želimo da učestvujemo u izgradnji bolje mreže poznanstava glumišta u regiji i nadamo se da ćemo u tome uspjeti.

ANILA GAJEVIĆ

Anila Gajević je rođena u Sarajevu 1979. Diplomirala je Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Od 1998. godine radi kao novinarka i urednica za kulturu u vodećim bosanskohercegovačkim medijima, kao što su Federalna televizija i Dnevni Avaz. Za svoj novinarski i spisateljski rad nagrađivana je u BiH i inostranstvu. 2008. godine osnovala je "Zonu", prvu casting/talent agenciju u BiH, koja je danas postala respektabilna agencija u jugoistočnoj Evropi i šire.

STANISLAV BABIĆ

Stanislav Babić rođen je u Zagrebu 1945. Nakon studija ekonomije na zagrebačkom sveučilištu od 1970. do 1989. radio kao direktor predstavničkih tijela programa marketinga za TV Beograd, Titograd i Prištinu u SR Hrvatskoj. 1990. u Beču osniva svoju produkcijsku kuću “Vestaco G.M.B.H.”, a 2001. U Zagrebu osniva TELEFILM d.o.o. Osim marketinških filmova producirao je dokumentarne i igrane filmove.

DEJAN DABIĆ

Rođen je 1970. godine. Urednik je filmskog i video programa u Kulturnom centru Niša (Srbija). Posljednjih 20 godina bio je jedan od glavnih organizatora Filmskog festivala glumačkih postignuća u Nišu. Bio je dugogodišnji urednik filmskog programa televizijske postaje u Nišu-NTV, urednik i voditelj filmskih emisija na KPGT / Nišwille te na radio stanicama u Nišu. Voditelj je i urenik emisije “Kršćanstvo na filmu” na Radio Mariji u Novom Sadu. U sklopu studija animiranog filma 1998. godine kao scenarist i urednik realizirao je dvadesetak kratkih animiranih djela koji su sudjelovali na domaćim i međunarodnim festivalima (“Psi su prevladavali”…). Napisao je scenarij i režirao dokumentarac pod nazivom “Pioniri kinematografije u gradu Nišu”. Član je FIPRESCI-a, međunarodne federacije filmskih kritičara i ASIFA, međunarodne udruge animatora.

SRĐAN SAVIĆ

Rođen je 12. 11. 1973. godine u Nišu, gde je završio gimnaziju „Svetozar Marković. Diplomirao je na Studijskoj grupi za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.
Od 1997. do 2000. bio je zamenik urednika filmskog programa Niške televizije. U julu 2000. prelazi na novoosnovanu TV Global, gde je prvo radio kao urednik, pored ostalog i filmskog programa, a od juna 2003. do oktobra 2005. obavljao i funkciju glavnog i odgovornog urednika. Od novembra 2008. do septembra 2012. bio je direktor Niškog kulturnog centra i Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu – Filmskih susreta, a od jula 2012. do jula 2016. obavljao je dužnost predsednika Gradske opštine Pantelej u Nišu. Od jula 2017. godine je na funkciji v. d. direktora Niškog kulturnog centra. Aktivno se bavi filmskom i povremeno književnom kritikom.

PAVO MARINKOVIĆ

Rođen u Zagrebu 1967. Diplomirao dramaturgiju na ADU u Zagrebu. Njegovi kazališni komadi izvedeni u zemlji i inozemstvu višestruko su nagrađeni. 2006. zajedno s Draženom Žarkovićem režirao je dugometražni film „Trešeta“ za koji je napisao scenarij. Film je osvojio 6 međunarodnih nagrada te bio prikazan na više od 30 filmskih festivala. 2009. napisao je i režirao „Ljubavni život domobrana“ koji je premijerno prikazan na Pula Film Festivalu gdje je osvojio 3 Zlatne arene. 2013. režirao je dugometražni dokumentarni film „Okupacija, 27. slika“ koji je svjetsku premijeru imao na IFF Karlovy Vary te bio film otvaranja Dokumentarnog programa Sarajevo Film Festivala. Njegov posljednji film „Ministarstvo ljubavi“ godine prikazan je na četrdesetak međunarodnih filmskih festivala, te bio dobitnik dvije glumačke nagrade na MOFF-u 2016.