U saradnji sa Akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom, kao rastući festival koji za cilj ima promociju regionalne filmske umjetnosti sa naznakom na važnost glumačkog poziva, želimo da doprinesemo što boljem razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije.
Mišljenja smo da su Akademijama povjerene sve pedagoške i odgojne metode, kako bi konstantno pružali umjetničkoj sceni i zajednici potpuno educirane mlade autore i glumce, koji će voljeti posao kojim se bave, biti uspješni i u najboljem svjetlu predstavljati sredinu iz koje dolaze. Upravo iz tog razloga želimo da učestvujemo u izgradnji bolje mreže poznanstava glumišta u regiji i nadamo se da ćemo u tome uspjeti.

ZVONIMIR RUMBOLDT
 01. prosinac 2018. / 10:00

 

Zvonimir Rumboldt  rođen je u Splitu 1969. godine, hrvatski je filmski, televizijski i kazališni redatelj i scenarist i autor dokumentarnih filmova. Snimio je dugometražni film Lavanderman – istina ili mit? (2010.), kratkometražni Rom kom (2011.) te dokumentarni film Pola stoljeća diska (2015.). Redatelj splitske epizode dokumentarnog filma Varoški amarcord.

STANISLAV BABIĆ
 01. prosinac 2018. / 12:00

 

Stanislav Babić rođen je u Zagrebu 1945. Nakon studija ekonomije na zagrebačkom sveučilištu od 1970. do 1989. radio kao direktor predstavničkih tijela programa marketinga za TV Beograd, Titograd i Prištinu u SR Hrvatskoj. 1990. u Beču osniva svoju produkcijsku kuću “Vestaco G.M.B.H.”, a 2001. U Zagrebu osniva TELEFILM d.o.o. Osim marketinških filmova producirao je dokumentarne i igrane filmove.

ANILA GAJEVIĆ
 01. prosinac 2018. / 14:00

 

Anila Gajević je rođena u Sarajevu 1979. Diplomirala je Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Od 1998. godine radi kao novinarka i urednica za kulturu u vodećim bosanskohercegovačkim medijima, kao što su Federalna televizija i Dnevni Avaz. Za svoj novinarski i spisateljski rad nagrađivana je u BiH i inostranstvu.
2008. godine osnovala je "Zonu", prvu casting/talent agenciju u BiH, koja je danas postala respektabilna agencija u jugoistočnoj Evropi i šire.