U saradnji sa Akademijama i uvaženim stručnim i nastavnim kadrom, kao rastući festival koji za cilj ima promociju regionalne filmske umjetnosti sa naznakom na važnost glumačkog poziva, želimo da doprinesemo što boljem razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije.
Mišljenja smo da su Akademijama povjerene sve pedagoške i odgojne metode, kako bi konstantno pružali umjetničkoj sceni i zajednici potpuno educirane mlade autore i glumce, koji će voljeti posao kojim se bave, biti uspješni i u najboljem svjetlu predstavljati sredinu iz koje dolaze. Upravo iz tog razloga želimo da učestvujemo u izgradnji bolje mreže poznanstava glumišta u regiji i nadamo se da ćemo u tome uspjeti.

ANILA GAJEVIĆ

Anila Gajević rođena je u Sarajevu 1979. gdje je diplomirala Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu. Od 1998. godine radi kao novinar i urednik za kulturu u vodećim bh. medijima kao što su Federalna televizija i “Dnevni avaz” gdje je provela šest posljednjih godina novinarske karijere. Godine 2008. osnovala je „Zonu“, prvu casting i talent agenciju u BiH koja je danas postala vodeća agencija u jugoistočnoj Evropi i šire. Zastupa mnoge respektabilne glumce iz regije na brojnim internacionalnim i filmskim TV projektima. Dobitnica je nagrada „Lady Boss“ Udruženja poduzetnica BiH i “Žena godine” magazina “Ladies In”. Prestižni časopis „Screen International“ uvrstio ju je u vodeće lidere u filmskoj industriji (izbor „Future Leaders: Agents“).

 

JASMIN DURAKOVIĆ

Jasmin Duraković (1966, Bugojno), po obrazovanju diplomirani sociolog, svoju javnu karijeru je započeo polovinom osamdesetih kada u tadašnjoj omladinskoj štampi počinje da piše o filmu i video artu. Bio je glavni i odgovorni urednik subverzivnog lista "Valter", potom urednik i suradnik u mnogim drugim bosanskim listovima - Bosanski pogledi, Slobodna Bosna, BH dani, Nedjelja. Na filmu i televiziji radi od 1990. Autor brojnih tv programa, reportaža, tv eseja, kratkih filmova, uključujući i dokumentarni life magazin “Čekajući 2001 – Sarajevo”. Snimio je filmove: "Nafaka" (2006), "Sevdah za Karima" (2010), "Ja sam iz Krajine, zemlje kestena" (2013) i "The Final Barrier" (2016).

 

KSENIJA MARINKOVIĆ

Rođena je 18. travnja 1966. u Virovitici. Glumu je diplomirala 1988. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a od 1989. je stalna članica ansambla Zagrebačkog kazališta mladih, u kojemu je sudjelovala u pedesetak predstava. Glumila je u dvadesetak televizijskih serija, filmova i televizijskih drama. Od početka sezone 2015./16. angažirana je kao prvakinja Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnica je Zlatne arene za glavnu žensku ulogu na pulskom filmskom festivalu 2016. godine, za ulogu Vesne u filmu "S one strane".

 

DEJAN AĆIMOVIĆ

Redoviti član EFA, European film academy. 
Rođen 20.05.1963. u Čapljini, BiH.

Diplomirao glumu na Akademiji Dramskih Umjetnosti u Zagrebu 1986. godine. Glumio u velikom broju kazališnih predstava i više od 60 filmova i TV serija. Režijom se počeo baviti prije 25 godina. Režirao do sada i producirao 8 filmova. Nagrađivan višestruko za svoj rad na domaćim i inozemnim filmskim festivalima.

 

 

BRANKA BEŠEVIĆ GAJIĆ

Branka Bešević Gajić je nagrađivana filmska i televizijska redateljica, dramska i audiovizualna umjetnica, kreativna producentica i scenaristica, završila je studij na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom profesora Gorana Pekovića, gdje je magisterijom postala pionir novog žanra na našim prostorima, na Univerzitetu umetnosti, doktorski umjetnički rad posvetila je filmskoj režiji u digitalnom mediju, pod mentorstvom profesora dr Ivana Pravdića i dr Sonje Marinković, snimila je interaktivni film na temu partnerskog nasilja koji je nagrađen na filmskim festivalima u Bihaću i u Nišu. Kao filmski redatelj ima status samostalnog umjetnika, Udruženja filmskih umjetnika Srbije. Rođena je u Pančevu 1982. godine u SFRJ.

 

Goran Grgić

GORAN GRGIĆ

Goran Grgić (Osijek, 17. studenog 1965.) hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac. Diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti 1990. godine i odmah dobio posao u Dramskom kazalištu Gavella. Ponekad glumi i u ostalim zagrebačkim kazalištima. Mostar Film Festival je u svojem prošlogodišnjem izdanju otvoren filmom "General" u kojem Goran ima značajnu ulogu pukovika Milivoja Petkovića.