ALMIR ŠAHINOVIĆ / Predsjednik žirija
PRODUCENT

Rođen je u Sarajevu, 2. kolovoza 1971. godine. Producent i CEO Heft produkcije. Filmsko obrazovanje završio na Imaginarnoj filmskoj akademiji u Grožnjan, Hrvatska. 1998. producira prve kratke filmove u BiH, (35mm) 'Put na mjesec' Srđana Vuletića i 'Kraj doba neprijatnosti' Pjera Žalice. Također je radio kao producent dokumentarnih filmova, kazališnih predstava i televizijskih dokumentarnih serija (svaka preko 100 epizoda). Radio u produkcijama filmova 'Dobrodošli u Sarajevo' Michael Winterbottom, 'Savršeni krug' Ademir Kenović, 'Remake' Dino Mustafić itd.

Izvršni producent filmova (35 mm) za područje Bosne i Hercegovine i Hrvatske: Temporale', 'Racconto di Guerra', 'Oltre il Confine', 'Soldati di Pace', 'Ano Mile', 'Il Delito Gotico','The Way We Played' itd. u koprodukciji s talijanskim, švicarskim, engleskim partnerima kao što su: Rai Uno, Harold srl, Roses Londonu, Peacock Film, Micla Film, Brassen Hussies itd. Kao izvršni producent radi za inozemne i domaće produkcije koje snimaju u BiH i Hrvatskoj pružajući usluge izbora lokacija i objekata, filmske ekipe, glumaca, tehnike, postprodukcije te produkcijske administrativne i pravne usluge . 2006. godine kao producent snima svoj prvi igrani film 'Nebo iznad krajolika' jedan od najgledaniji BH filmova poslije rata, 2007 - 2010 snima svoj drugi dugometražni igrani film 'Ostavljeni' redatelja Adisa Bakrača. 2013 Almir Šahinović kao koproducent snima i realizuje dugometražni igrani film u Hrvatskoj 'Most na kraju svijeta' te 2014 ima premijeru istog na Pulskom festivalu. Također iste godine završava produkciju i dokumentarno-igrani film 'Srce Europe'Autorice dr. Lejle Panjeta. 2015. Godine uspješno završava i svoj treći igrani film 'Hiljadarka' i to kao najgledaniji film u regionu.

STJEPAN PERIĆ / Član žirija
GLUMAC

Stjepan Perić (Zagreb, 1.3.1983.) je diplomirao glumu na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Nakon čega magistrira filmsku glumu na svjetski prestižnoj Royal Central School of Speech and Drama u Londonu. U početku karijere igrao je velike uloge u Hrvatskim narodnim kazalištima, a od 2010. posvećuje se isključivo glumi pred kamerom. Igrao je u preko trideset domaćih filmova i serija, a na Mostar Film Festivalu  je prošle godine dobio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u  filmu 'Ministarstvo Ljubavi'.

IVAN LEO LEMO / Član žirija
REDATELJ

Rođen u Splitu gdje je završio Gimnaziju i Školu likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo.
U Zagrebu upisuje Akademiju dramske umjetnosti i diplomira 1999. sa dekanovom nagradom. Redatelj je brojnih predstava, ali i komercijalnih projekata (fashion week, modne revije, koncerti, festivali, TV spektakli...) U radu na predstavama, osim kao redatelj, pojavljuje se i kao koautor dramskih tekstova te kao scenograf. Trenutno je student poslijediplomskih Kulturalnih studija.

 

 

Predstave

1997. 'Krila žudnje', Peter Handke - Akademija dramske umjetnosti, Zagreb - redatelj
1998. 'Bijelo', Dubravko Mihanović – Hrvatsko narodno kazalište, Split – redatelj i scenograf
1998. 'Granice', Steve Kent - Splitsko ljeto - glumac
1999. 'Trainspotting', Irwine Welsh, Theatar &TD Zagreb – redatelj i scenograf
1999. 'Faust', J. W.Goethe, Weimar, Njemačka –koredatelj sa njemačkim koreografom Helgeom Musialom
1999. 'Marlene Dietrich', I.L. Lemo, V. Broz, A. Tonković - HNK, Split - koautor drame, redatelj i scenograf
2000. 'Plinska boca' - I.L. Lemo, V. Broz, A. Tonković – HNK, Split – koautor drame, redatelj i scenograf
2000. 'Alice', (po motivima) Lewis Carroll - Teatar &TD, Zagreb - redatelj
2001. 'Maskerata', Miroslav Krleža, Gradsko kazalište mladih, Split - redatelj i scenograf
2001. 'Mala Floramye', Ivo Tijardović - Hrvatsko narodno kazalište, Split - redatelj
2002. 'Plave ovce', Ognjen Sviličić - Gradsko kazalište mladih, Split – redatelj
2002. 'Paraziti', Marius von Mayenburg - Dramsko kazalište Gavella, Zagreb - redatelj
2003. 'Gola Europa', Milko Valent - Hrvatsko narodno kazalište, Zagreb - redatelj
2003. 'Give me a break!'- Plesni studio «Liberdance» - koredatelj sa koreografom Rajkom Pavlićem
2003. 'Poslije kiše', Sergi Belbel - Hrvatsko narodno kazalište, Split - redatelj
2004. 'Opasne veze', Christopher Hampton - Dramsko kazalište Gavella, Zagreb - redatelj
2005. 'Teštamenat', Vanča Kljaković - Kazalište Marina Držića, Dubrovnik - redatelj
2005. 'Hollywood', Ana Tonković Dolenčić - Hrvatska kazališna kuća, Zadar - redatelj
2005. 'Ezop cabaret', Ana Tonković Dolenčić - Gradsko kazalište Žar ptica, Zagreb - redatelj
2005. 'Važno je zvati se Ernest', Oscar Wilde - Naroden teatar, Štip, Makedoniji
2006. 'Carevo novo ruho', Ana Tonković Dolenčić po motivima H. C. Andersena- Gradsko kazalište mladih Split - redatelj
2006. 'Tko se boji Virginije Woolf?', Edward Albee - Hrvatska kazališna kuća, Zadar
2006. 'Mali princ', Antoine de Saint Exupery - Kazalište Marina Držića, Dubrovnik

DEJAN DABIĆ / Član žirija
UREDNIK 

Dejan Dabić rođen je 1970. godine. Urednik Filmskog i video programa ustanove Niški kulturni centar, pre toga Doma kulture Niš, kao i gradske Niške televizije – NTV. Više od dvadeset godina, jedan od glavnih organizatora Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu, gde je uređivao biltene, kataloge, vodio konferencije za novinare i selektirao filmove za glavni program i prateće manifestacije. Autor većeg broja filmskih emisija na radiju i na televiziji, pored ostalog,  i na NTV – Niš ('Holivudska noć', 'Sedmica'...) i na Radio Mariji - Novi Sad ('Hrišćanstvo na filmu'), trenutno sarađuje sa kablovskim kanalom 'Film klub' – Beograd. Filmske kritike objavljivao u 'Yu filmu danas', 'Novom Filmografu', 'NIN'-u, 'Gradini', 'Narodnim novinama', pokretač i član redakcije filmskog časopisa 'Filaž'. Autor knjiga: 'Prohujalo (sa) etrom' i 'Nebo iznad celuloida', koautor zbornika 'Na talasima animacije' i nekoliko knjiga o Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu, zastupljen u zbornicima 'Novi kadrovi' i 'Svetlo sa tvrđave'. Režirao dokumentrani film 'Pioniri niškog filma' i dokumentarno-igrani 'Upoznajte Toma Laha', kao i dvadesetak kratkih crtanih filmova u okviru studija SCF98 iz Niša ('Krletka', Pasje doba'...). Učestvovao u žirijima kritike festivala širom regiona: Fest, Palić, Cinema City, Herceg Novi, kao i u festivalskim žirijima: 'Balkanima', 'Prvi kadar', 'Jahorina fest', 'Viva fest', 'Kine nova'...Član Fipresci Srbije i ASIFE – međunarodnog udruženja animatora. Dobitnik nagrade 'Tori Janković' za decentralizaciju kinematografije u Srbiji.