MIRO BARNJAK / Predsjednik žirija
FILMSKI GLUMAC

Rođen je u Uskoplju gdje je živio do početka rata kada seli u Mostar. Član je ansambla HNK Mostar u kojem je ostvario značajne uloge u predstavama: “Nema veze”, “Druga savjest”, “Slučajna smrt jednog optimista”, “I smrt će biti sasma nešto ljudsko”, “Bljesak zlatnog zuba”, “Chick lit”, “Brat Magarac” i “Meštar”. Bio je producent nagrađivanog filma Živi i mrtvi.

S Veliborom Topićem i Slavenom Knezovićem jedan je od prvih pokretača manifestacije Dani filma Mostar koja kasnije prerasta u Mostarski filmski festival.

BRANKA BEŠEVIĆ GAJIĆ / Član žirija
REDATELJKA

Branka Bešević Gajić ( 18.09.1982.), srpska filmska redateljka, scenaristkinja i producentica.
Nagrađivani Filmski i Televizijski reditelj, kreativni producent i scenarista. Kao filmski reditelj u
statusu je samostalnog umjetnika, reprezentativnog Udruženja filmskih umetnika Srbije. Ostvarila se kao filmski reditelj kako u Srbiji tako i u kompletnom regionu i širom svijeta, gde je osvajala prestižne nagrade na internacionalnim festivalima za režiju, produkciju i scenario.

Debitovala je dugometražnim filmom Lauš o jednom od najtalentiranijih jugoslovenskih glumaca,
Žarku Lauševiću koji je kao posljedica jednog prevrtljivog vremena nestao sa scene u jeku najvećeg
profesionalnog uspjeha i koji se vratio poslije dvadeset godina na scenu nakon filma "Lauš" ove mlade rediteljke. Na filmu se ostvarila kao reditelj i scenarista.

JELENA JOVANOV PERIĆ / Član žirija
GLUMICA

Rođena u Bosni i Hercegovini, odrasla u Makedoniji, živi u Hrvatskoj. Diplomirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Skopju. Godine 2002. proglašena je najboljom mladom makedonskom glumicom. Od 2006. član je ansambla Makedonskog narodnog teatra u kojem je odigrala preko dvadeset i pet glavnih uloga. Na velikom platnu debitirala je kod irske redateljice Juanite Wilson u filmu  Kao da me nema, koji je bio irski kandidat za 84. dodjelu Oscara.

2010. igra u U zemlji krvi i meda, redateljskom debiju Angeline Jolie, nominiranom za najbolji strani film na 69. dodjelama Zlatnog globusa. S tim filmom postaje prva makedonska glumica koja se pojavila u hollywodskoj produkciji. Igrala je i u filmovima poput "Ustav Republike Hrvatske" (2016.), "Zlogonje" (2018.) te španjolskom filmu "El Desentierro"(2018.) . Od velikih televizijskih uloga tu su serije "Na Terapiji", "Tajne" i "Prespav".