MIRO BARNJAK / Predsjednik žirija
FILMSKI GLUMAC

Rođen je u prošlom stoljeću u podnožju planine Vranice, na nadmorskoj visini iznad šesto metara u gornjem toku Bistričke rike i rijeke Vrbas, sto je samo po sebi odredilo njegov životni put! 
 
Nakon uspješnog osnovnog i srednjeg školovanja, slijedi manje uspješno fakultetsko obrazovanje isprekidano ratnim događanjima zajedničke nam bivše države! 
 
Godine rata proveo je na podrucju Sredisnje Bosne, G.V- Uskoplje gdje radi kao novinar suradnik HRT -a i voditelj na radio postaji Uskoplje. 
 
Krajem 90-ih brod njegovog života nasukao se na obale Neretve, gdje započinje rad u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru, gdje živi i radi danas manje više uspjesne predstave i uloge. 
 
Bavi se filmskom produkcijom kad ima tuđih para,a rijetko voli spomenuti kako je prvi producent u povijesti Pulskog filmskog festivala koji je osvoijo osam zlatnih arena za igrani film Živi i Mrtvi-Kristijana Milića, uključujuči i Grad prix za najbolji film. Mnogi ne znaju da je godinu dana ranije na istom festivalu pobjedio i sa filmom Sve đaba-Antonija Nuića, kao koproducent. 
 
Ako vas zanima njegova filmografija imate je na IMDB-u! 
 
Posljednjih godina voli biti član žirija na festivalima i fondacijama, kažu da je strog i nepravedan! 
 
Vjeruje u bolje sutra i prekosutra.
 
 

BRANKA BEŠEVIĆ GAJIĆ / Član žirija
REDATELJKA

Branka Bešević Gajić (18. 9. 1982), filmski reditelj, master dramskih i audiovizuelnih umetnosti, nagrađivana  rediteljka, scenaristkinja i producentkinja, doktorand treće godine na odseku Digitalne umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Završila je studije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Gorana Pekovića, gde je nagrađena za najbolji diplomski-master rad, diplomskim-master filmom Dom anđela na kojem potpisuje scenario i režiju postala je pionir novog žanra na prostorima bivše SFRJ.  Ostvarila se kao filmski autor kako u Srbiji tako i u kompletnom regionu i širom sveta, gde je osvajala prestižne nagrade na internacionalnim festivalima za režiju, produkciju i scenario.

Debitovala je dugometražnim filmom Lauš o jednom od najtalentovanijih jugoslovenskih glumaca, Žarku Lauševiću koji je kao posledica jednog prevrtljivog vremena nestao sa scene u jeku najvećeg profesionalnog uspeha i koji se vratio posle dvadeset godina na scenu nakon filma "Lauš" ove mlade rediteljke.

Na filmu se ostvarila kao reditelj i scenarista. U filmu učestvuje preko dvadeset značajnih jugoslovenskih imena. Nakon beogradske premijere u Sava centru, film je bio u širokoj bioskopskoj distribuciji u Srbiji i regionu, zatim je usledio festivalski život u Americi, Australiji, Južnoj Africi, Rusiji i Kini. Prikazan je u Torontu, Njujorku, Sidneju, Brizbejnu, Adelaidi, Pertu, Vulagongu, Melburnu, Kanberi, Pekingu, Johanesburgu, u Moskvi gde je osvojio nagrade i priznanja za režiju i umetnički doprinos.

U Čikagu na festivalu srpskog filma uvrstio se među najbolja filmska ostvarenja za 2014. godinu. Branka Bešević Gajić 2016. dobija Gran Pri na 11. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zlatna buklija“ 

 Filmom Lauš koji kroz prizmu tragičnog trenutka rasvetljava najmračnije tajne naše bliske prošlosti i tragedije jednog zlog vremena kroz koje smo svi prošli.  Obišla je prestižne festivale širom sveta gde je osvojila glavne nagrade. Kao filmski reditelj u statusu je samostalnog umetnika, reprezentativnog Udruženja filmskih umetnika Srbije. U MS-Film produkciji, potpisuje režiju na igranom filmu "Milojev dar". Sarađivala je i sa profesorom Minjom Dedićem i učila od njega. 2018. kao reditelj na televiziji Studio B, režirala je 120 epizoda živog jutarnjeg programa. Potpisuje režiju na seriji u Apartmanu sa Zoranom i Dejanom. Potpisuje režiju na emisiji Panorama.

Osmislila i dizajnirala studio za kompletnu sezonu 2017/2018 na televiziji Studio B. Režirala je koncert (2018) popularne pop pevačice Zorane Pavić.

 

ANILA GAJEVIĆ / Član žirija
TALENT AGENTICA

Anila Gajević je rođena u Sarajevu 1979. Diplomirala je Književnosti naroda BiH na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Od 1998. godine radi kao novinarka i urednica za kulturu u vodećim bosanskohercegovačkim medijima, kao što su Federalna televizija i Dnevni Avaz. Za svoj novinarski i spisateljski rad nagrađivana je u BiH i inostranstvu. 2008. godine osnovala je "Zonu", prvu casting/talent agenciju u BiH, koja je danas postala respektabilna agencija u jugoistočnoj Evropi i šire.