Projekcijom filma ‘Bosanski lonac’, redatelja Pave Marinkovića u Mostaru je u ponedjeljak navečer otvoren 17. Mostar film festival – festival filmske glume. 

Ravnatelj festivala Slaven Knezović poručio je s pozornice da je ove godine besplatan ulaz na sve projekcije natjecateljskog dijela programa koje će se u maloj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače prikazivati do četvrtka, 21. prosinca. 

– Potrebno je samo osigurati malo vremena i doći pogledati filmove. Ove smo godine složili zanimljiv program i nećemo razočarati mostarsku publiku. Pozvali smo najnovije filmove iz BiH, Hrvatske i Srbije. Mostarci će imati priliku pogledati filmove prije nego u državama u kojima su nastali. I to je nekakva pogodnost – poručio je ravnatelj festivala. 

Festival je u ime gradonačelnika svečano proglasio otvorenim Miroslav Landeka, kazavši da festival od prvoga dana ima potporu Grada Mostara.

Film ‘Najsretniji čovjek na svijetu’, redateljice Teone Strugar Mitevske (Makedonija, Belgija, Slovenija, Danska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) bit će prikazan u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače večeras u 19 sati.

U 21 sat igra slovenski film ‘Nešto slatko’, redatelja Tina Vodopiveca. 

Ulaz je slobodan.