Stručni žiri 17. Mostar film festivala tijekom četiri dana trajanja festivala gledao je šest dugometražnih igranih filmova u natjecateljskom dijelu programa, nakon čega je jednoglasno donio odluku za nagrade najboljim glumcima, a na osnovu korištenja glumačkih izražajnih sredstava, uvjerljivosti u liku, kao i dosljednosti u razvoju uloge.

Nagrada Stablo ljubavi za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Jeleni Kordić Kuret za ulogu Asje u filmu “Najsretniji čovjek na svijetu”, redateljice Teone Strugar Mitevski. 

Za najbolju glavnu mušku ulogu nagrađen je Senad Bašić za ulogu Faruka u filmu “Bosanski lonac”, redatelja Pave Marinkovića. 

Nagrada Stablo ljubavi za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Izudinu Bajroviću za ulogu u filmu “Najsretniji čovjek na svijetu”. 

Ovogodišnju najbolju sporednu žensku ulogu imala je Irma Alimanović za ulogu u filmu ”Najsretniji čovjek na svijetu”. 

Žiri je odlučio da ove godine neće dodijeliti nagradu za najboljeg debitanta, ali su dodijelili tri specijalna priznanja.

Specijalno priznanje dodijeljeno je glumačkom ansamblu filma “Stigme”, redatelja Zdenka Jurilja. Kako se navodi, u ulogama su briljirali Ivo Krešić, Bojan Beribaka, Miro Barnjak, Ivan Skoko, Mario Knezović i Robert Pehar koji djeluju kao jedinstveni glumački ansambl ovog potresnog i društveno važnog filma.

Specijalno priznanje dodijeljeno je i Adnanu Haskoviću za ulogu Zlatana u filmu “Umri prije smrti”, redatelja Adnana Imamovića. 

Specijalno priznanje stručni žiri dodjeljuje i Jeleni Jovanov za ulogu Kaje u filmu “Nešto Slatko” kojeg je režirao Tin Vodopivec. 

”Sve odluke su donesene jednoglasno i posebno nam je drago što su ove godine briljirali glumci iz Bosne i Hercegovine u svim nagrađenim kategorijama, a među njima upravo i Mostarci”, naglasile su članice stručnog žirija Branka Bešević Gajić, Anila Gajević te Amira Kudumović.