I ovoga puta na Mostar film festivalu predstavit će se regionalni filmski stručnjaci i filmoljupcima približiti čaroliju filma u okviru Masterclass radionica. 

Kao rastući festival koji za cilj ima promociju regionalne filmske umjetnosti, s naznakom na važnost glumačkog poziva, želimo biti dio afirmacije mladih autora u današnjem društvu, ali i svijetu filmske industrije“, kažu organizatori.

Riječ je o zanimljivim i ugodnim razgovorima s redateljima, scenaristima, glumcima, producentima, koji su namijenjeni filmskim radnicima, ali i ljubiteljima filma koji žele znati i čuti nešto više.

Predavači će ove godine biti ANILA GAJEVIĆ, novinarka, urednica i osnivačica prve casting agencije u BiH; STANISLAV BABIĆ, producent i osnivač produkcijske kuće “Vestaco G.M.B.H.” i TELEFILM d.o.o; DEJAN DABIĆ, scenarist i urednik filmskog i video programa u Kulturnom centru Niša (Srbija); SRĐAN SAVIĆ, urednik, filmski i književni kritičar, te v. d. direktora Niškog kulturnog centra; PAVO MARINKOVIĆ, scenarist, režiser i dobitnik više domaćih i svjetskih nagrada za svoj rad.

Masterclass radionice bit će održane u subotu, 30. studenoga i nedjelju, 01. prosinca u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača od 10 sati. 

Ulaz je slobodan!