U okviru 15. izdanja Mostar film festivala bit će prikazan interaktivni film ‘Odluka’ Branke Bešević Gajić koji je nastao na doktorskim studijima, na odjelu Digitalne umjetnosti Univerziteta umjetnosti u Beogradu, a koji je realiziran pod mentorstvom prof. dr. Ivana Pravdića i dr. Sonje Marinković. Riječ je o igranom filmu koji će biti dijelom mostarskog festivala, ali izvan konkurencije s obzirom na to da je redateljica Bešević Gajić jedna od članica ovogodišnjeg žirija Natjecateljskog dijela programa.

Film će se prikazati u ponedjeljak, 1. studenoga u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru od 12 sati, a ulaz na projekciju je slobodan. 

Film ‘Odluka’ prva je interaktivna psihološka drama o partnerskom nasilju koja ukazuje na važne probleme u našem društvu, ali i na činjenicu kako umjetnost treba staviti naglasak na važne probleme koji opterećuju našu svakodnevnicu. 

Branka Bešević Gajić višestruko je nagrađivana filmska i televizijska redateljica, dramska i audiovizualna umjetnica, kreativna producentica i scenaristica. Članica je Udruge dramskih umjetnika Srbije, kao i Udruge filmskih umjetnika Srbije. Živi i radi u Beogradu. Dobitnica je sjajnih preporuka eminentnih dramskih umjetnika kao što su Nebojša Glogovac, Žarko Laušević i Goran Gajić.v