Film „Južni vetar“ Miloša Avramovića sinoć je u prepunoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača osvojio srca mostarske publike. Organizatori festivala su na konferenciji za medije najavili da će film, zbog velike zainteresiranosti, ponovno biti repriziran u subotu, 1. prosinca u 22 sata.

Glumac filma Miodrag Radonjić (Baća) je kazao da je Južni vetar prvi akcijski triler na našim prostorima, obogaćen balkanskim humorom s jakom melodramskom linijom. „Publika širom regije je oduševljena, a lijepo je vidjeti da nas je i Mostar srdačno ugostio“, dodao je Radonjić.

Ravnatelj festivala Slaven Knezović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim projekcijama i posjetom ljubitelja filmske umjetnosti, te najavio i konferenciju BALKAN CINEMA MEETING, koja će se održati sutra, 1. prosinca u hotelu Mostar s početkom u 11 sati.

Tema konferencije je „Kompleksnost pregovaranja za zaključenje Kolektivnog  Ugovora“, a ideja je da se na jednom mjestu okupe odgovorne osobe legitimiranih institucija za prikupljanje kolektivih prava iz regije kao i predstavnici državnih institucija BiH i regije pod čijom su ingerencijom ostvarivanja kolektivnih prava.

Istoga dana u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača održat će se Masterclass radionice od 10 sati. Predavači su Velibor Topić, glumac iz Mostara s londonskom adresom, Anila Gajević, ravnateljica Casting i talent agencije Zona, te Zvonimir Rumbolt, hrvatski filmski, televizijski i kazališni redatelj, scenarist i autor dokumentarnih filmova.

Ulaz je slobodan za sve one koji žele čuti nešto više od ljudi koji su zaista stručnjaci u onome što rade, a to je film.