Ovogodišnji Between the Rivers program, koji Mostar film festival plasira među internacionalne filmske festivale, donosi dva ostvarenja iza kojih stoje oskarovci.

U nedjelju, 18.listopada od 23 sata u autokinu vas očekuje višestruko nagrađivana povijesna drama, film „Časnik i špijun“ (An officer and a spy) u režiji oskarovca Romana Polanskog.

Dana 5. siječnja 1895. godine kapetan Alfred Dreyfus, mladi časnik u usponu optužen je za špijuniranje za Njemačku i osuđen na doživotnu robiju koju će provesti na Vražjem otoku. Među svjedocima njegovog javnog poniženja nalazi se i Georges Picquart, upravo promaknut u zapovjednika jedinice vojne obavještajne službe koja je Dreyfusa i uhvatila. Međutim, nakon što Picquart otkrije da Nijemci i dalje dolaze do tajnih informacija, biva uvučen u opasan labirint prevare i korupcije koja ne prijeti samo njegovoj časti, već i samom životu.

Posljednjega dana festivala, u utorak 20. listopada od 21 sat u autokinu vas vraćamo u svijet djetinjstva uz film „Pinokio“ (Pinocchio), najnoviju adaptacija dječijeg klasika u kojem ćete imati priliku gledati oskarovca Roberta Benigni-a koji ovaj put glumi Pinokiovog oca Geppetto-a.

Vjerna filmska adaptacija slavne priče o drvenoj lutki koja će oživjeti uz pomoć siromašnog i usamljenog rezbara drveta. Poput svakog djeteta, Pinokio je znatiželjan o svijetu koji ga okružuje te ga upoznaje sistemom pokušaja i pogreške. Naoružan nezasitnom dječjom hrabrošću, on postaje upravo onakav kakvim je i zamišljen.