U natjecateljskom dijelu programa večeras će biti predstavljeni filmovi „Vučje bobice“ u 17 sati, „Nekad smo bili ljudi“ u 19 sati i „Divljaci“ u 21 sat u velikoj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača.

„Vučje bobice“ redatelja Sretena Jovanovića filmska je priča koja oslikava stalne napore četvoročlane obitelji da odgovori na brojne izazove modernog života u gradu, ujedno prikazujući i težnju onih mlađih članova da rješenje svega pronađu u smirenijem seoskom okruženju.

U ovom dijelu programa predstavit će se i film „Nekad smo bili ljudi“, redatelja Gorana Vojnovića. Leo je Talijan koji živi u Sloveniji. Vučko je Bosanac koji je kao dijete izbjegao u Sloveniju. Leo ostaje u Sloveniji zbog bivše supruge Tanje i sina Luke, u nadi da će ponovno postati obitelj. Kad banka odbije obećani kredit za obnovu restorana, Leo i Vučko prisiljeni su prihvatiti ponudu prevaranta Giannija. Moraju ukrasti njegov kamion kako bi Gianni mogao pokupiti novac od osiguranja. No umjesto
Giannijevog kamiona, Leo i Vučka ukradu kamion pun izbjeglica. Kako bi riješili svoje financijske probleme, odlučuju ih prodati.

Redatelj Dario Lonjak donosi film „Divljaci“ koji prikazuje likove Zolju, Jasmina i Malog koji su krenuli u pljačku benzinske postaje kako bi došli do novca za put na finale Svjetskog nogometnog prvenstva. Bježeći od policije, prelaze granicu s Bosnom i Hercegovinom i zalutaju u teroristički kamp u šumi.

Dokumentarni dio programa u maloj dvorani Kosače donosi filmove „Glumčina“ u 15 sati i „To je Toma“ u 16 sati.

Film Vladimira Ristića “Glumčina” donosi priču o srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću koji je obilježio drugu polovicu 20. stoljeća svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u povijesti srpskog teatra i kinematografije.

Ristić na Mostar film festivalu predstavlja i dokumentarni film „To je Toma“ koji obiluje mnogim ekskluzivnim i nikad viđenim fotografijama, audio i video snimcima iz dugogodišnje karijere pjevača narodne glazde Tome Zdravkovića. Snimanje je počelo u Crnoj Gori, a nastavljeno je u Beogradu, Tetovu, Leskovcu, Sarajevu, Nišu, Pečenjevcu i Aleksincu.

Dodatni sadržaj
U okviru festivala danas će se održati i masterclass radionica u 11 sati koju će voditi filmski i kazališni glumac, redatelj i producent Dejan Aćimović, kroz suradnju s glumcem Brankom Jankovićem. Sutra će im se pridružiti glumica Nives Ivanković.

U okviru festivala bit će promovirana monografija o Nedi Arnerić „Čarobna melanholija“, autorice Anite Panić. Promocija će se održati u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača u 17 sati i 30 minuta.

Ulaz na sve sadržaje festivala je besplatan, osim ulaza na projekcije filmova natjecateljskog dijela programa gdje se jedna ulaznica može nabaviti po cijeni od 5 KM u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača od 16 do 21 sat.