Posljednjeg dana 16. Mostar fim festivala donosimo izvrsne glazbene dokumentarce i emotivne filmove natjecateljskog programa koji će vas oduševiti.

Film „Heroji“, redatelja Gorana Nikolića igra u 17 sati i donosi priču u kojoj, na povratku kući iz bitke, ratnik spašava Divljeg Dečaka od turskih bandita i oni nastavljaju put zajedno. Ovo neočekivano prijateljstvo je ispunjeno nizom emotivnih, ali i komičnih trenutaka. Smještena u srednjevekovnoj Srbiji poslije Boja na Kosovu, ovo je priča o svim onim “malim” herojima koji nisu opjevani u epskim pesmama i o kojima se nije pisalo u knjigama.

Majka, riječ u koju staje neizmjerna hrabrost, osmijeh koji nasmije i najtužnija lica, priča koja gane i najtvrđa srca. Redatelj Adis Bakrač na 16. MOFF-u u 20 sati predstavlja film „Švedsko srce moje majke“ koji će zatvoriti ovogodišnji festival.

Svečano zatvaranje i proglašenje najboljih glumaca održat će se u 19:30 sati u maloj dvorani Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače. Festival glazbenog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam počeo je s radom 2016. i od tada je partner Mostar film festivalu na kojemu i ove godine predstavlja dva filma u 15 i 17:30 sati.

„Evo sada vidiš da može“ film je Slobodana Simojlovića o povijesti grupe Električni orgazam i jedan je od najambicioznijih poduhvata kada je riječ o kinematografskom obrađivanju RNR povijesti u Srbiji. Film dokumentira 40 godina rada Električnog orgazma na vrhunski produkcijski način.

„Uskrs, grad i rokenrol“ redatelja Ivana Velisaljevića dokumentarni je film o najstarijem RNR festivalu u gradu: Uskršnjem rok maratonu. Ovaj film osvojio je nagradu publike na Dok’n’Ritam festivalu u konkurenciji od 23 filma.

Ulaz na dokumentarne filmove je slobodan!