Retrospektiva  Mostar film festivala ove je godine  posvećena preminulom Vlatku Filipoviću, bosanskohercegovačkom redatelju, scenaristi i sveučilišnom profesoru. 

Tom prigodom bit će prikazan film „Moja strana svijeta“, drama koja se odvija neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Drugi film koji će zainteresirani moći pogledati je priča o čovjeku, umjetniku i slikaru – „Nastojanja“. 

Pored dva dugometražna igrana filma, organizatori Mostar film festivala predstavit će i devet kratkometražnih filmova – „U zavjetrini vremena“, „Žedno polje“, „Hop Jan“, „Dijalog“, „Punta velikog mora“, „Kruh naš svagdašnji“, „Poruke sa stećaka“, „Križni put u Sarajevu“, „Kako ubiti Griega u Sarajevu“.

Veseli nas što ćemo kroz ovaj program poboljšati i naglasiti suradnju našeg festivala sa Sveučilištem u Mostaru“, kažu organizatori. Naime, Retrospektiva će biti prikazana u velikom amfiteatru Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u petak, 29. studenoga i ponedjeljak, 02. prosinca od 12 sati. Detaljan raspored zainteresirani mogu pronaći na web stranici http://moff.ba/raspored-desavanja/ .

Svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan“.